Retete Culinare Saramura De Peste Dobrogeana Reteta De Casa Traditionala Romaneasca
O
reteta foarte indragita de toti iubitorii mancarurilor cu peste este urmatoarea
reteta de saramură si anume saramura de caras care are un gust minunat datorita
acestui peste de apa dulce care are o carne foarte dulce si gustoasa.
Cum se face o saramura de peste reusita urmareste reteta mea, pentru prepararea unei saramuri de peste pentru patru persoane este nevoie de trei carasi mari proaspeti pecuiti si urmatoarele ingrediente.
Cum se face o saramura de peste reusita urmareste reteta mea, pentru prepararea unei saramuri de peste pentru patru persoane este nevoie de trei carasi mari proaspeti pecuiti si urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
saramura de peste
-3
carasi mari (700g)
-1
ardei kapia mic
-1
ardei iute
-2
rosii chery
-2
rosii uscate
-1
lingurita sare grunjoasa
-2
foi de dafin
-5
catei de usturoi
-6
boabe de piper negru
-1
varf de cutit boia de ardei dulce
-2 crengute patrunjel verde
-2 crengute patrunjel verde
-
1,5 l apa
Mod
de preparare saramura de caras
-pestele
proapat obligatoriu se curata de solzi, se taie pe burta si se curata de
intestine, apoi se scot si bronhiile,
-daca
pestele are icre, se separa acestea de intestine, se pun intr-un castronel si
se presara putina sare, se maseaza usor cu degetele ca sa prinda toate sare dupa care se lasa icrele la frigider 1-2 zile
pentru a se colora frumos inainte de a le prepara,
-dupa
ce pestele a fost curatat si spalat bine cu apa rece, se taie capul si coada
pentru ciorba de peste, iar restul pestelui se taie in 2-3 bucati,
-fiecare
bucata de peşte pentru saramura se taie in doua pe sira spinarii, pentru a se
coace mai usor pe gratar,
-ardeiul capia, ardeiul iute si rosiile chery se coc pe gratar si apoi se curata de
coaja, rosiile se paseaza cu o furculita iar ardeii se taie fasii indepartand
cotorul si semintele,
-in
timp ce saramura se prepara se pregateste in paralel si o mamaliguta
romaneasca, obligatorie pentru reusita unei saramuri autentice, o reteta simpla
si rapida de mamaliga este aici,
-intr-o
cratita se pune apa cu sarea sa fiarba, dupa care se adauga piperul boabe, boiaua
de ardei, foile de dafin si rosiile uscate sau racii cum se mai numesc in
popor,
-se
pune si pestele pe gratar sa se friga si se intoarce pe ambele parti pana cand
este facut si frumos rumenit,
-dupa
ce apa a fiert timp de 1-2 minute se adauga legumele, usturoiul zdrobit si
bucatile de caras fripte la gratar, apoi se mai da un clocot si se ia cratita
de pe foc, se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt si se acopera cu un capac.
Saramura
de caras, o mancare pescareasca care te incanta cu gustul ei minunat de peste
dulce fript pe gratar, saramura usor sarata si picanta, cu o aroma si un gust placut de usturoi care merge foarte bine cu o mamaliguta aburinda si un pahar de vin
bun de tara.
Saramura de peste caras, un preparat culinar festiv care nu trebuie ratat mai ales in zilele cand este dezlegare la peste sau cand se vrea o masa de peste traditionala. Alte retete de mancare din bucataria romaneasca, retete de peste si preparate din peste aici, retete de saramuri aici, pofta buna!
Saramura de peste caras, un preparat culinar festiv care nu trebuie ratat mai ales in zilele cand este dezlegare la peste sau cand se vrea o masa de peste traditionala. Alte retete de mancare din bucataria romaneasca, retete de peste si preparate din peste aici, retete de saramuri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu