Retete Culinare Supa De Fasole Boabe Alba De Post Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Cum
se face cea mai buna supa de fasole de post sau ciorba de fasole fara carne si cu multe legume, o mancare
de fasole traditionala simpla si usor de gatit care se mananca oricand cu pofta si placere, urmatoarele
ingrediente sunt suficiente pentru a prepara 4-5 portii de supă. Ca si iahnia de fasole si ciorba de fasole de post este un preparat culinar gustos si sanatos, o mancare taraneasca din bucataria romaneasca cu amintiri placute inca din copilarie.
Ingrediente
supa de fasole
-500g
fasole cu bobul mic sau mare
-3
cepe mari
-2
morcovi tineri
-1
felie telina radacina
-1
ardei gras galben
-2-3
linguri ulei de floarea soarelui
-2
linguri pasta de tomate
-1
lingurita sare grunjoasa (dupa gust)
-1
lingurita cimbru uscat
-½
lingurita boia de ardei dulce
-1
foaie de dafin
-2l apa pentru fiert
-2l apa pentru fiert
-verdeata
pentru servit (leustean, patrunjel, marar)
Mod
de preparare supa de fasole de post
-mancarea
de fasole se poate gati cu prajala de ceapa care o sa-i imbunatateasca gustul,
sau se poate gati mai dietetic fara prajala, se poate fierbe mai rapid la oala sub presiune sau taraneste timp mai indelungat la ceaun, cea mai gustoasa mancare de fasole boabe este cea preparata la ceaun si in cantitate mare,
-eu
o sa gatesc supa de fasole cu prajala de ceapa si bulion pentru ca asa este cea
mai buna si asa imi place,
-boabele
de fasole se spala sub jet de apa rece apoi se oparesc si se lasa la inmuiat
cateva ore bune in apa curata pentru a fierbe mai repede,
-dupa
ce fasolea s-a umflat frumos se pune la fiert in apa suficienta ca pentru
supa, se adauga o lingura de ulei, o ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovii si telina taiate
cubulete, se fierbe la foc moderat aproximativ 90 minute sau pana cand fasolea
este bine fiarta,
-separat
se caleste restul de ceapa taiata marunt in putin ulei, cand ceapa devine
sticloasa se adauga bulion si dupa ce se amesteca un minut pe foc se adauga in
supa de fasole,
-se
adauga dupa gust cimbru, boia dulce, dafin, sare si bulion si se mai fierbe timp de
cinci minute supa, apoi se opreste focul si se adauga verdeata
proaspata tocata marunt,
-supa
de fasole de post se serveste calda sau rece cu paine proaspata si un ardei
iute sau o ceapa alaturi.
Alte
retete traditionale romanesti, retete de fasole aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de supe
si ciorbe aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu