Retete Culinare Gem De Prune Fara Zahar Reteta Magiun Pentru Iarna De Casa Traditional
O reteta de gem de casa natural fara
conservanti gatit special pentru iarna este urmatoarea reteta de gem de prune sau
magiun de prune, in cazul de fata magiun de prune fara zahar. Este un desert natural din fructe, un produs bio sanatos, aromat, gustos si delicios, preparat
acasa in bucatarie numai din fructe. Se face foarte simplu si usor, iar pentru simplitatea
preparatului dar si pentru un gust mai bun si pentru a se ingrosa mai repede se
prepara la cuptor. Cum se face gemul de prune urmareste reteta mea, urmatoarele
ingrediente sunt pentru zece borcane de 400ml sau cinci de 800ml cu gem de prune fara zahar.
Ingrediente magiun de prune fara
zahar
-10kg prune romanesti
-10 borcane de 400ml
Mod de preparare magiun de prune
reteta fara zahar
-cum se procedeaza pas cu pas
pentru un gem de prune reusit, in primul rand se pregatesc prunele,
-pentru gem sau magiun se aleg numai
fructe romanesti care sunt cele mai bune, se spala bine prunele sub jet de apa rece si se curata
de samburi si orice alt corp strain,
-gemul de prune ca orice alt gem
se face cel mai bine la ceaun, daca nu avem ceaun sau tuci se poate fierbe in
orice alt vas cu fundul gros,
-se pun prunele intregi fara
samburi intr-un ceaun si se fierb la inceput la foc tare amestecand periodic
pana cand prunele incep sa lase zeama,
-apoi se continua fierberea la
foc moderat pana cand compozitia incepe sa scada, periodic se amesteca usor
fara a terciui fructele,
-dupa ce compozitia a scazut putin se continua fierberea la
cuptor pana cand gemul ajunge la consistenta dorita,
-pentru o fierbere mai rapida se
rastoarna magiunul de prune intr-o cratita intinsa unde o sa scada mai repede,
-se amesteca periodic, timpul de
fierbere este de 2-3 ore, cand gemul este gata la consistenta dorita se pune
fierbinte in borcane curate si se acopera imediat cu capace,
-se intorc borcanele cu capacele
in jos pentru 30 secunde pentru a le verifica dar si pentru a izola capacele,
apoi se intorc si se pun intr-o cratita intinsa cu apa calda unde se fierb timp
de 20 minute,
-dupa ce au fiert se scot, se
acopera cu prosoape si se lasa asa pana cand se racesc,
-borcanele cu magiun se pot
introduce si la cuptor asezate pe o tava unde se lasa la foc moderat sa fiarba timp
de 20 minute pentru a tine peste iarna, apoi se opreste focul si se lasa in
cuptor pana se racesc bine,
-borcanele cu magiun de prune
fara zahar tin foarte bine multi ani, dar dupa desfacerea unui borcan trebuie
pastrat la rece deaorece fiind un produs natural fara conservanti nu tine mai mult de
2-3 zile la temperatura camerei,
-se consuma simplu, intins pe
felii de paine, scovergi ori clatite, alaturi de o cana de lapte sau ceai, ca umplutura in diverse
preparate de patiserie, etc.
Reteta gem de prune, este o pasta
alimentara din fructe, un preparat culinar de casa natural, un desert si ceva
dulce pe care-l mananci oricand cu placere, o sa simti imediat diferenta dupa ce
l-ai gustat. Alte retete traditionale romanesti, retete de gemuri si dulceturi
aici, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu