Retete Culinare Clatite Americane Reteta Originala De Casa Traditionala
O
reteta mai speciala pentru un desert sau mic dejun gustos si rapid este urmatoarea reteta de
clatite americane sau american pancakes cum spun americanii (flapjak, hotcakes).
Cu o compozitie mai consistenta clatitele americane traditionale se fac mai
groase decat clatitele traditionale romanesti, sunt pufoase si merg servite cu
orice ne place, de la zahar pudra sau tos, pana la unt, dulceata, gem, miere,
magiun, marmelada, nutella, fineti, sosuri si toppinguri de ciocolata, vanilie
si fructe, sirop de artar, crema de branza dulce sau sarata, etc. Cum se face
reteta originala de clatite americane urmareste reteta mea, urmatoarele
ingrediente sunt pentru opt clatite gatite in stil american.
Ingrediente
clatite americane pufoase
-2 cani faiba alba (500g
faina)
-1 cana lapte (250ml
lapte)
-2 linguri unt topit sau ulei
-2
oua proaspete
-2
linguri zahar tos
-1 pliculet praf de copt (10g)
-1
pliculet zahar vanilat
-¼
lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita ulei pentru prajit
-nutella si dulceata de afine pentru servit
Mod
de preparare american pancakes
-cum
se fac clatitele americane, reteta rapida de clătite rețetă originală, eu o sa fac clatite americane cu finetti si clatite americane cu dulceata de afine,
-aluatul
de clatite se poate face simplu si rapid asa cum il fac eu sau se poate prepara
ca la pandispan, adica ouale separate se mixeaza cu zahar, se amesteca
laptele si faina in galbenusuri si la final se incorporeaza bezeaua cu miscari
circulare,
-cum
se procedeaza pentru niste clatite americane rapide:
-se amesteca faina cu praful de copt,
-se amesteca faina cu praful de copt,
-se
bat bine ouale cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul tos pana cand
zaharul este complet dizolvat,
-se
adauga in compozitia de oua untul topit sau uleiul si laptele si se amesteca bine,
-se
incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt in compozitia de lapte
si oua,
-la
final o sa rezulte o compozitie cremoasa de consistenta unei smantani groase
care curge,
-se
incinge o tigaie ceramica sau teflon, se unge cu foarte putin ulei si se pune in centrul
tigaii un polonic din compozitia de clatite,
-pentru
culoarea aurie specifica clatitelor americane tigaia doar se unge cu putin ulei,
eventual se poate sterge cu servetele daca este ulei prea mult, clatitele americane
sunt mai mult coapte decat prajite,
-daca
aluatul de clatite este reusit atunci el trebuie sa se aseze singur in tigaie,
nu trebuie intins cu lingura si nu se inclina tigaia ca la clatitele romanesti,
-se
lasa aproximativ doua minute la foc moderat pana cand la suprafata aluatului incep sa apara mici bule,
-se
intoarce si pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule, la final clatita trebue sa aiba o culoare aurie pe ambele parti,
-american pancakes se
servesc calde cu nutella sau cu orice altceva ne place, pot fi servite ca o gustare cu diverse preparate sarate, sau ca ceva dulce cu diverse dulceturi sau sosuri dulci,
-se poate face rapid un sos de ciocolata din doua linguri de finetti si o lingura de lapte, se amesteca bine pana cand compozitia curge si se stropesc clatitele,
-eu le-am servit calde, unele cu finetti si altele cu dulceata de afine.
-se poate face rapid un sos de ciocolata din doua linguri de finetti si o lingura de lapte, se amesteca bine pana cand compozitia curge si se stropesc clatitele,
-eu le-am servit calde, unele cu finetti si altele cu dulceata de afine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu