Retete Culinare Rulouri Din Carne De Pui Si Porc Umplute Cu Legume Si Cascaval Reteta Aperitive De Casa
Un aperitiv gustos si delicios foarte
simplu si rapid de gatit si acasa in bucatarie pentru orice masa festiva este
urmatoarea reteta de rulouri de pui si porc umplute cu legume si cascaval, o
adevarata mancare romaneasca pe gustul tuturor, o friptura de pui si porc servita dupa gustul fiecaruia cu cartofi prajiti si diverse salate de sezon sau muraturi
asortate.
Eu o sa prepar rulouri din piept de pui si rulouri din cotlet de porc, toate umplute cu
legume si cascaval. Urmatoarea reteta este asemanatoarea cu reteta de cordon
bleu, in loc de legume proaspete o sa folosesc legume din muraturi, cum se
procedeaza urmareste reteta mea.
Ingrediente pentru rulouri de pui
si porc
-10 bucati piept de pui foliate subtiri
ca pentru snitele
-10 bucati cotlete de porc foliate
subtiri ca pentru snitele
-10 feliute cas afumat (¾ din
bucata de carne)
-10 feliute cascaval afumat (¾ din
bucata de carne)
-4 bucati gogosari in otet cu
hrean
-3 oua
-3 linguri faina
-5 linguri pesmet
-1 lingurita sare si piper
macinat
-250ml ulei pentru prajit
-20 scobitori pentru prins
rulourile
Mod de preparare rulouri de porc si pui reteta de casa
-bucatile de carne de pui si porc
se invelesc in folie alimentara si se bat cu ciocanul de snitele pentru a se
subtia si fragezi,
-dupa ce au fost batute se
inlatura folia alimentara si se condimenteaza dupa gust pe ambele parti cu sare
si piper,
-casul si cascavalul trebuie sa
aiba dimensiunea cam de o treime din dimensiunea carnii, iar gogosarii murati se taie
fasii de 1 cm grosime,
-se ia o felie de carne, se asaza
cascavalul sau casul si gogosarul la mijlocul carnii, apoi se ruleaza ca o clatita sau rulou si se prinde cu o scobitoare
pentru a nu se desface,
-se procedeaza la fel cu toate
bucatile de carne rezultand 20 rulouri umplute, eu la carnea de pui am pus
cascaval afumat si gogosari in otet, iar la carnea de porc am pus cas afumat si
gogosari murati,
-ouale se bat spuma cu un praf de
sare intr-un castron,
-intr-o farfurie intinsa se pune
faina iar in alta farfurie se pune pesmetul,
-se trece fiecare rulou umplut prin
faina, apoi se da prin ou pe toate partile, iar la sfarsit se acopera complet
cu pesmet,
-se prajesc la tigaie in ulei
incins, se intorc pe ambele parti pana cand devin aurii,
-se servesc imediat sau se scot
pe o farfurie metalica si se pastreaza la cuptor incalzit inainte ca sa se
pastreze calde pana la servire,
-se servesc calde ca o friptura simpla si gustoasa, o gustare sau un aperitiv cald sau rece, rulourile umplute merg
servite cu cartofi prajiti sau cartofi nature, diverse salate si muraturi, mai
merg cu mustar, ketchup si maioneza, se pot taia rondele si servite intre felii
de paine ca un sandwich rapid, este o reteta ideala pentru masa de Revelion.
Alte retete traditionale, retete de fripturi aici, retete de aperitive aici, retete de cordon bleu aici, retete de snitele aici, retete de gogosari murati aici, pofta buna!
Alte retete traditionale, retete de fripturi aici, retete de aperitive aici, retete de cordon bleu aici, retete de snitele aici, retete de gogosari murati aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu