Reteta Mancare De Cartofi La Cuptor Cu Sos De Rosii Cimbru Si Usturoi Retete Culinare De Post Traditionale
Mancare de cartofi taranesti
gatiti la cuptor cu bulion si plante aromatice, un preparat culinar gustos si
sanatos din bucataria romaneasca, o reteta cu cartofi care se prepara foarte simplu si usor in orice anotimp, merg serviti simpli cu muraturi ca o mancare de post delicioasa sau sub forma de garnitura langa o friptura sau un gratar de carne.
Cum se fac cartofii la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6 portii, eu am folosit o tava ceramica cu diametrul 20/30..
Cum se fac cartofii la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 6 portii, eu am folosit o tava ceramica cu diametrul 20/30..
Ingrediente cartofi la cuptor de
post
-2,5 kg cartofi romanesti
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru si piper
macinat
-½ lingurita boia de ardei si
busuioc
-½ lingurita usturoi granulat
-2 foi de dafin
-3 linguri ulei
-3 linguri pasta de tomate
-2 cani apa (500ml)
Mod de preparare cartofi la
cuptor cu bulion
-cartofii se curata, se spala si
se taie felii,
-se pune uleiul intr-o tava de
cuptor si se intinde pe toata suprafata ei,
-se pun cartofii in tava si se
asaza frumos,
-se presara peste cartofi
condimentele dupa gust: sare grunjoasa, boia de ardei dulce, piper negru
macinat, cimbru si busuioc uscat macinat, usturoi granulat, foi de dafin,
-se da tava la cuptor la 220
grade celsius pentru 60 minute, sau pana cand cartofii sunt gatiti dupa gustul
fiecaruia, mai rumeniti sau mai putin rumeniti,
Cartofi la cuptor in sos tomat, o mancare de cartofi gustoasa si aromata, un fel de tocana de cartofi la cuptor care o sa-ti placa imediat datorita gustului bun, se poate face dupa gust mai zemoasa sau mai uscata.
Alte retete culinare de mancare traditionala, mancaruri cu legume aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Alte retete culinare de mancare traditionala, mancaruri cu legume aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu