Retete Culinare Friptura Din Ficat De Pui Prajit Rapid La Tigaie Reteta De Casa Traditionala
Ficatei de pui prajiti serviti cu
cartofi prajiti si gogosari in otet, cea mai gustoasa si mai rapida friptura de
pui, o mancare satioasa gatita in stil autentic romanesc imposibil sa nu-ti placa. Cum se fac ficateii
de pui prajiti urmareste reteta mea simpla, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru
2-3 portii de ficat cu cartofi prajiti si muraturi.
Ingrediente ficat de pui prajit
-500g ficăței de pui proaspeti
-50ml ulei pentru prajit ficatul
-un praf de sare (dupa gust)
-1kg cartofi pentru garnitura
-250ml ulei pentru prajit
cartofii
-gogosari murati pentru servit
Mod de preparare ficatei de pui
prajiti
-ficateii de pui se curata de
pielite si se verifica sa nu aiba fiere, iar daca aceasta exista se
indeparteaza cu grija sa nu se imprastie,
-daca avem timp si dorim sa fie
si mai buni, ficateii se pot pune 15 minute intr-un castron cu lapte, dupa care
se scot pe un servetel si se lasa sa se usuce,
-la inceput se pun cartofii la
prajit, cartofii se curata si se spala apoi se taie dupa preferinta fiecaruia mai grosi
sau mai subtiri,
-se pun cartofii intr-o tigaie cu
ulei incins iar cand sunt aproape facuti se pun si ficatieii la prajit,
-se pregateste o tigaie ceramica cu
putin ulei, iar cand uleiul s-a incins se pun ficateii intregi sa se prajeasca
la foc mediu, avand grija sa se rumeneasca frumos pe ambele parti,
-cand ficateii s-au prajit se
scot din tigaie pe o farfurie si se presara deasupra putina sare,
-se scot si cartofii si se asaza farfuriile,
se pun pe farfurii bucati de ficat prajit iar alaturi cartofi prajiti si felii
de gogosari murati.
Ficateii de pui sunt foarte buni,
gustosi si hranitori si se pot manca fierbinti langa o garnitura de cartofi
prajiti si gogosari in otet si bineinteles alaturi de un pahar de vin rosu bun sau alb.
Alte retete de fripturi aici, retete cu ficat aici, mancaruri gatite cu
carne aici, reteta gogosari murati aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu