Retete Culinare Jumari Si Untura De Rata Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala
O reteta de mancare simpla, o friptura, gustare
sau un aperitiv cald si rece foarte gustos si simplu de gatit sunt jumarile de
rata. Alaturi de jumarile de porc clasice preparate in special de Craciun cand
se taie porcii, o alta reteta de jumari de casa preparata pe tot parcursul
anului ori de cate ori este pofta de o jumara calda este urmatoarea reteta
de jumari de pasare, in cazul de fata jumari din grasime de rata sau din carne
de rata.
Cum se fac jumarile de rata, sau cum se face untura de rata urmareste reteta mea, mie din toata grasimea in exces de la o rata mi-a iesti un pahar de 150ml cu untura de rata si un castronel mic cu jumarele.
Cum se fac jumarile de rata, sau cum se face untura de rata urmareste reteta mea, mie din toata grasimea in exces de la o rata mi-a iesti un pahar de 150ml cu untura de rata si un castronel mic cu jumarele.
Ingrediente jumari de rata
-grasime de rata pentru jumari din
grasime de rata
-carne de rata cu grasime pentru jumari
din carne de rata
-un praf de sare (dupa gust)
-usturoi pentru servit (dupa gust)
-un praf de sare (dupa gust)
-usturoi pentru servit (dupa gust)
Mod de preparare jumari si untura
de rata
-de obicei grasimea de rata se alege
atunci cand se portioneaza o rata,
-rata are grasime destul de multa in
zona gatului, pieptului si a burtii,
-de la rata se pot face jumari de
carne alegand carne cu grasime, sau jumari de grasime alegand numai grasime de
rata,
-prin topirea grasimii rezulta
untura de rata care are un gust foarte bun, merge adaugata in mancare sau
servita pe felii de paine prajita fiind minunata si sanatoasa,
-cum se procedeaza, in primul
rand se parleste rața si i se curata foarte bine pielea, apoi se spala si se
portioneaza identic ca orice alt fel de pasare,
-se alege toata grasimea in exces
care atarna la gat, tartita, piept si pulpe, apoi grasimea se taie cuburi sau
fasii la dimensiunea dorita,
-se pun bucatile de grasime
intr-o tigaie si se topesc, adica se prajesc la foc moderat pana cand se
rumenesc,
-se servesc cu paine proaspata imediat
cat timp sunt calde sau dupa ce s-au racit, merg servite simple sau cu usturoi,
-grasimea rezultata dupa topirea
unturii de rață se strecoara si se depoziteaza in borcane cu capac, se
pastreaza la rece si se foloseste la prepararea diferitelor mancaruri gatite
dandu-le un plus de gust si aroma.
Jumari de rata (jumară de rață), un preparat culinar obtinut prin topirea slaninii de rata. Jumari prajite, foarte bune, gustoase, aromate, crocante, mananci de nu te mai saturi!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu rata aici, retete de jumari aici, retete aperitive aici, retete fripturi aici, retete gustari aici, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete cu rata aici, retete de jumari aici, retete aperitive aici, retete fripturi aici, retete gustari aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu