Retete Culinare Mancare Din Ostropel De Pui Cu Piure Si Paste Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Un fel de mancare traditional
romanesc este ostropelul, o mancare gatita romaneasca care poate fi preparata cu carne de
porc, miel, iepure, pasare, intr-un sos tomat aromat in special cu usturoi dar si
cu condimente (dafin, piper) si ingrosat cu faina. Reteta de ostropel
este foarte simpla, este o mancare foarte gustoasa care merge servita
atat simpla cu paine de casa, cat si cu piure de cartofi, paste
fainoase sau orez. Cum se face ostropelul de pui urmareste reteta mea,
urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de ostropel de pui.
Ingrediente ostropel cu carne de
pui
-4 pulpe de pui
-2 linguri ulei
-2 linguri cu varf bulion
-2 lingurite cu varf faina
-500ml apa
-7 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-½ lingurita sare, cimbru, boia
de ardei
-½ lingurita piper boabe
-piure de cartofi pentru servit
-paste fierte pentru servit
-orez fiert pentru servit
Mod de preparare ostropel de pui traditional
romanesc
-o reteta de ostropel taranesc
gatit in special la tara in ceaun foarte simplu si usor de realizat prin
simplitatea si rapiditatea lui este urmatoarea reteta de ostropel de casa,
-pulpele de pui se portioneaza
sau se lasa intregi,
-usturoiul se curata si se taie rondele,
-faina se dizolva in putina apa,
-usturoiul se curata si se taie rondele,
-faina se dizolva in putina apa,
-se incinge putin ulei intr-un
ceaun si se prajeste carnea pana cand prinde putina culoare,
-se scoate carnea si se pune
usturoiul taiat feliute pentru un minut,
-se amesteca usturoiul in uleiul
incins maxim un minut apoi se adauga pasta de tomate iar dupa inca un minut se pune faina dizolvata in apa,
-se amesteca pe foc apoi se adauga
apa, carnea si condimente dupa gust: sare grunjoasa, boia de ardei dulce, piper
boabe, foi de dafin, cimbru uscat,
-se continua fierberea timp de
jumatate de ora sau pana cand se formeaza un sos legat,
-se serveste ostropelul cu paste
fainoase sau piure de cartofi, se asaza pe farfurii paste fierte sau piure de
cartofi iar deasupra se pune ostropel, adica mult sos tomat si o bucata de carne, se
mananca dupa gust cu paine sau dupa preferinta cu mamaliga.
Ostropel de pui cu piure sau
ostropel de pui cu paste, o mancare delicioasa din bucataria romaneasca, un
preparat culinar incredibil de bun care este foarte apreciat de iubitorii mancarurilor cu sos. Alte retete traditionale, mancaruri cu carne aici, retete cu pui aici, retete de tocanite aici, retete de tocane aici, retete de mamaliga aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu