Retete Culinare Placinta Cu Ceapa Si Ciuperci De Post Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Placinta taraneasca cu ceapa si
ciuperci, o reteta de placinta de post foarte gustoasa si simplu de preparat cu
foi de placinta de casa si umplutura de ceapa si ciuperci aromata. Cum se face
placinta cu ceapa si ciuperci urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente
sunt pentru o tava si jumatate cu diametrul de 25/35cm, patru suluri duble de plăcintă.
Ingrediente foi de placainta de
casa
-600g faina alba
-½ cub drojdie proaspata (25g)
-1 lingurita zahar tos
-50ml ulei de floarea soarelui
-300ml apa calduta
-½ lingurita sare grunjoasa
Ingrediente umplutura placinta cu ceapa si ciuperci
-1kg ceapa uscata
-5 ciuperci champignon mari
-1 ardei iute
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita marar uscat macinat
-½ lingurita patrunjel uscat
macinat
-1 lingurita rasa cimbru
-1 lingurita rasa sare grunjoasa
-50ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare foi de placinta
de casa de post
-intr-un pahar faramitam drojdia,
adaugam deasupra zaharul si o lingurita de faina, dupa care turnam putina apa
calduta, amestecam bine pana cand se dizolva bine toata ingredientele,
-acoperim paharul cu un capac si
lasam drojdia cateva minute sa creasca,
-cand drojdia s-a umflat o
rasturnam intr-un castron si adaugam deasupra apa calduta si uleiul dupa care
amestecam bine,
-adaugam sarea si treptat faina si
incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de moale care
nu se lipeste de masa,
-presaram castronul cu faina si
punem aluatul sa creasca acoperit cu un prosop la loc calduros, timp in care
pregatim umplutura pentru placinta.
Mod de preparare umplutura
placinta cu ceapa si ciuperci
-curatam ceapa de coaja, o spalam si o taiem marunt,
-ardeiul iute putem sa-l curatam
de seminte, dupa care il taiem cubulete,
-spalam ciupercile si le taiem si
pe ele cubulete,
-intr-o tigaie incingem uleiul si
calim la inceput ceapa,
-adaugam putina sare si amestecam
ceapa pe foc pana devine sticloasa,
-cand ceapa s-a inmuiat adaugam ardeiul
iute si ciupercile si condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia, marar
si patrunjel,
-lasam toate ingredientele sa se
caleasca impreuna si sa scada putin zeama de la ciuperci, gustam sa vedem daca
mai trebuie ceva, dupa care luam compozitia de pe foc si o lasam putin sa se
raceasca.
Mod de preparare placinta cu
ceapa si ciuperci de post
-cand aluatul a crescut si si-a
dublat volumul il impartim in patru bucati,
-presaram masa cu faina din
belsug si luam o bucata de aluat pe care incepem sa-l intindem cu vergeaua cat
mai mult, pana cand obtinem o foaie de placinta subtire,
-dupa ce am intins prima foaie de
placinta, luam un sfert din umplutura de ceapa si ciuperci si o intindem pe toata
suprafata si incepem sa rulam foaia din ambele capete, pana cand se vor
intalni la mijloc si se va forma un sul dublu de placinta,
-ungem tava cu putin ulei si
asezam in ea primul sul de placinta,
-continuam asemanator cu restul
pana cand vom obtine patru suluri de placinta,
-ungem cu putin ulei deasupra
sulurile de placinta si introducem tava la copt in cuptorul preincalzit la
temperatura de 250 grade celsius aproximativ 40 minute,
-eu am folosit un cuptor
electric, cand placinta s-a copt si s-a rumenit frumos o scoatem din cuptor si
o acoperim cu un prosop timp de 30 minute ca sa se inmoaie,
-dupa ce placinta s-a mai racit o
portionam in bucati si o putem manca calduta dar si dupa ce s-a racit este foarte buna.
Placinta cu ceapa si ciuperci cu
foi de placinta de casa, frageda, moale si pufoasa cu umplutura delicata, dulce
si aromata de ceapa si ciuperci care te incanta cu gustul ei minunat, se mai
poate manca mai ales in timpul postului fiind o mancare de post, sau in alte perioade alaturi de un
pahar de iaurt de casa. Alte retete traditionale, retete de placinte aici, retete
de post si preparate de post aici, retete de patiserie aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu