Retete Culinare Chiftele De Post Cu Legume Si Ciuperci Reteta Aperitive De Casa Dobrogene
Chiftele de ciuperci, o reteta de
chiftele de post preparate acasa cu legume si ciuperci si multe mirodenii, o
altenativa la chiftelele cu carne, o gustare si un aperitiv gustos, iar servite cu cartofi prajiti o adevarata friptura
de post, nici nu-ti dai seama ca sunt fara carne! Cum se fac chiftelele de
ciuperci urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ
zece chiftelute in functie de marimea lor.
Ingrediente chiftele de ciuperci
-250g ciuperci champignon
-1 ceapa normala
-1 lingura cu varf orez
-2 linguri cu varf soia granule
-3 linguri faina
-4 catei de usturoi
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei
-½ legatura marar proaspat
-150ml ulei pentru prajit
Mod de preparare chiftele de
legume cu ciuperci
-ciupercile se spala bine sub jet
de apa rece si se pun in putina apa doar cat sa le acopere sa fiarba timp de
zece minute,
-orezul se pune si el sa fiarba in putina apa, iar dupa ce a fiert se pune intr-o sita la scurs,
-dupa ce ciupercile au fiert se scurg bine de apa si se pun intr-un blender, se adauga si orezul si se mixeaza grosier,
-se rastoarna compozitia intr-un castron si se adauga doua linguri cu varf de soia si se amesteca bine, apoi se lasa timp de 15 minute sa absoarba soia toata zeama,
-ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se curata si se freaca ca la mujdei,
-orezul se pune si el sa fiarba in putina apa, iar dupa ce a fiert se pune intr-o sita la scurs,
-dupa ce ciupercile au fiert se scurg bine de apa si se pun intr-un blender, se adauga si orezul si se mixeaza grosier,
-se rastoarna compozitia intr-un castron si se adauga doua linguri cu varf de soia si se amesteca bine, apoi se lasa timp de 15 minute sa absoarba soia toata zeama,
-ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se curata si se freaca ca la mujdei,
-se adauga ceapa si usturoiul in compozitia de
ciuperci, se mai adauga o lingura de faina si dupa gust sare, piper, boia,
cimbru si obligatoriu mult marar verde tocat marunt,
-se amesteca bine compozitia
pentru chiftele si se incepe modelarea lor,
-se ia compozitie intre palme si se modeleaza chiftelele la dimensiunea si forma dorita, apoi se trec prin faina si se prajesc la tigaie in ulei incins,
-se ia compozitie intre palme si se modeleaza chiftelele la dimensiunea si forma dorita, apoi se trec prin faina si se prajesc la tigaie in ulei incins,
-se intorc pe ambele parti iar cand
sunt rumenite se scot intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi
surplusul de ulei,
-chiftelutele se servesc calde sau reci fiind minunate servite ca o excelenta friptura in perioadele de post langa niste cartofi prajiti si muraturi.
-chiftelutele se servesc calde sau reci fiind minunate servite ca o excelenta friptura in perioadele de post langa niste cartofi prajiti si muraturi.
Alte retete traditionale, retete
de chiftele aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Niste chiftelute bune,gustoase,le recomand cu toata dragostea celor care tineti post,nu le veti mai dori pe cele cu carne,foarte grele pentru organism.
RăspundețiȘtergere