Retete Culinare Chiftele De Dovlecei Cu Cartofi Si Usturoi De Post Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala
Chiftele de zucchini, un preparat
vegetal foarte sanatos si hranitor pe baza de dovlecei zucchini care te va
surprinde cu aroma si gustul lor minunat. Chiftelele se mai pot prepara si din dovlecei,
dar acestia spre deosebire de zucchini au seminte si sunt mai moi si mai
zemosi. Eu recomand zucchini pentru prepararea acestora, dar daca nu-i gasiti
sunt buni si dovleceii. Urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru noua chiftele
de post.
Ingrediente chiftele de dovlecei
-1 zucchini potrivit de mare
-1 cartof normal
-1 ceapa potrivita
-3 felii de maine veche
-2 catei de usturoi
-½ legatura marar verde
-½ lingurita sare (dupa gust)
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-2 linguri faina pentru pudrat
-300ml ulei pentru prajit
Mod de preparare chiftele cu
dovlecei de post
-zucchini se spala, se curata de
coaja si se rade pe razatoarea mare,
-cartoful se curata de coaja si
se rade la fel pe razatoarea mare,
-se lasa zucchini si cartoful ras timp de 15 minute sa-si lase zeama,
-ceapa se curata de coaja si se
taie bucati, iar usturoiul se curata de coaja,
-painea uscata se pune intr-un
castron cu apa la inmuiat, dupa care se stoarce bine de zeama,
-se dau prin masina de tocat ceapa
si usturoiul, sau se rad pe razatoarea mica,
-se storc de zeama zucchini si
cartofii, apoi se pun intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor,
-se condimenteaza dupa gust cu sare, piper
si cimbru, iar la sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se amesteca bine compozitia,
-se pune ulei la incins intr-o
tigaie neaderenta, eu am folosit o tigaie zepter,
-se ia cate o lingura mare din
compozitia pentru chiftele preparata anterior, se mai stoarce de zeama daca mai este cazul si se modeleaza
intre palme sub forma de chiftele, dupa care se asaza toate pe un fund de
bucatarie,
-se pune faina intr-o farfurie
adanca si se tavalesc chiftelele prin faina rostogolindu-le cu o lingura, se
scutura putin cu mana de surplusul de faina si apoi se pun in tigaie la prajit,
-chiftelele de zucchini se
prajesc la foc mediu intorcandu-le pe ambele parti pana cand sunt frumos
rumenite,
-dupa ce s-au prajit se scot
intr-o farfurie pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei,
-se servesc calde dar ca orice
preparat de post sunt mult mai bune dupa ce s-au racit, eu le-am servit cu
cartofi prajiti, castraveti si gogosari murati.
Chiftele de dovlecei cu cartofi
si usturoi, foarte bune, gustoase si sanatoase care se pot manca caldute langa
o portie de cartofi prajiti si niste gogosari si castraveti murati, dar si reci
sunt delicioase cu mustar si paine praspata. Chiftele de legume, un preparat
vegetal pe baza de dovlecei, o alternativa de mancare mai sanatoasa potrivita
in timpul postului sau pentru vegetarieni. Alte retete traditionale, retete de dovlecei aici, retete de chiftele aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, retete aperitive
aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu