Retete Culinare Ciorba De Legume Cu Spanac De Post Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Cum
se face ciorba de de post cu legume si spanac urmareste reteta mea, o ciorba de
primavara rapida cu multe legume proaspete si acrita cu bors acru de casa, o ciorbă gatita in orice bucatarie pentru simplitatea ei dar si pentru proprietatile ei
benefice pentru sanatate fiind un preparat culinar gustos si sanatos, revitalizant,
energizant, detoxifiant si anticonstipatie.
-500g
spanac proaspat
-2
morcovi tineri
-1
ardei kapia
-5
cartofi normali
-1 dovlecel mic
-1 dovlecel mic
-1
mana taitei fara ou
-2l
bors de casa
-1,5l
apa
-1
lingura ulei
-1
lingurita bulion
-½
lingurita sare
-½ legatura marar si patrunjel verde
Mod
de preparare ciorba de legume cu spanac
-cum
se face ciorba de legume cu spanac de post reteta de casa taraneasca traditionala,
-spanacul
se curata de codite si apoi se spala bine sub jet de apa rece,
-zarzavatul
se curata de coaja si se spala cu apa rece,
-ceapa,
ardeiul capia si morcovii se taie bucatele mici, iar dovlecelul si cartofii se taie cuburi,
-intr-o
oala se pune putin ulei si se calesc cateva minute legumele, dupa care se
adauga un litru si jumatate de apa si se lasa acoperite sa fiarba la foc potrivit timp de zece minute,
-cand
legumele sunt fierte se adauga putina pasta de tomate doar pentru gust si se
mai dau cateva clocote,
-borsul
se fierbe separat intr-o cratita si se adauga in oala de ciorba,
-se
adauga taiteii iar la sfarsit spanacul,
-se
lasa sa dea cateva clocote impreuna, dupa care se opreste focul si se adauga
verdeata proaspata tocata marunt si se potriveste gustul de sare,
-ciorba
de spanac se serveste calda si se drege cu oua batute daca nu se tine post.
Ciorba
de spanac, o ciorba de post sanatoasa si foarte gustoasa, plina de vitamine,
minerale si fier care te incanta cu gustul si aroma ei. Ciorba de spanac se
poate prepara mai ales primavara sau toamna, atunci cand spanacul este proaspat, dar
si in restul anului atunci cand il gasim.
Bors de spanac, un bors plin de verdeata foarte potrivit in timpul postului si care merge foarte bine cu paine proaspata sau mamaliguta calda. Alte retete traditionale, retete de ciorbe aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Bors de spanac, un bors plin de verdeata foarte potrivit in timpul postului si care merge foarte bine cu paine proaspata sau mamaliguta calda. Alte retete traditionale, retete de ciorbe aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu