Retete Culinare Orez Cu Legume Si Ciuperci De Post Reteta De Casa Traditionala
O reteta de pilaf cu legume sau
orez cu legume extraordinar de gustos si rapid de gatit in orice bucatarie, este
urmatoarea reteta de orez cu legume si ciuperci de post. Este o mancare de
orez rapida imposibil sa nu-ti placa, este o reteta de post gata in doar jumatate de ora si se
prepara simplu si usor, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de
pilaf.
Ingrediente orez cu legume si
ciuperci
-1 cana orez (250g)
-250g ciuperci champignon mici
-800ml apa
-1 ceapa normala
-1 morcov potrivit
-1 ardei capia rosu
-1 mana fasole verde congelata
-1 mana fasole verde congelata
-3 linguri ulei
-1 lingurita rasa sare (dupa
gust)
-1 lingurita piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
-¼ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita curcuma macinata
-½ lingurita curcuma macinata
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita marar uscat
Mod de preparare pilaf cu legume
si ciuperci
-cum se prepara simplu si rapid
orezul cu legume si ciuperci, cum se procedeaza,
-toate legumele se curata si se
spala bine sub jet de apa rece,
-ciupercile se lasa intregi, ceapa se taie marunt, ardeiul kapia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoarea mare,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara sau ceaun,
-se caleste la inceput ceapa timp de doua minute cu un praf de sare pana devine sticloasa,
-se adauga morcovul ras apoi dupa un minut si ardeiul taiat cubulete,
-se amesteca legumele pe foc timp de doua minute apoi se pun ciupercile si fasolea pastai verde congelata,
-dupa inca trei minute se adauga cantitatea de orez si se amesteca pe foc,
-se condimenteaza dupa gust cu piper macinat si piper boabe, usturoi granulat si cimbru uscat,
-se completeaza cu apa, se potriveste gustul de sare si se fierbe aproximativ 15 minute, pana cand orezul absoarbe aproape toata zeama,
-se adauga mararul si patrunjelul uscat iar dupa cateva clocote se opreste focul,
-se lasa pilaful sa se linisteasca acoperit cu capac timp de 15 minute apoi se poate servi simplu sau cu muraturi, castraveti murati ori gogosari in otet.
Alte retete traditionale, retete de pilaf aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, pofta buna!
-ciupercile se lasa intregi, ceapa se taie marunt, ardeiul kapia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoarea mare,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara sau ceaun,
-se caleste la inceput ceapa timp de doua minute cu un praf de sare pana devine sticloasa,
-se adauga morcovul ras apoi dupa un minut si ardeiul taiat cubulete,
-se amesteca legumele pe foc timp de doua minute apoi se pun ciupercile si fasolea pastai verde congelata,
-dupa inca trei minute se adauga cantitatea de orez si se amesteca pe foc,
-se condimenteaza dupa gust cu piper macinat si piper boabe, usturoi granulat si cimbru uscat,
-se completeaza cu apa, se potriveste gustul de sare si se fierbe aproximativ 15 minute, pana cand orezul absoarbe aproape toata zeama,
-se adauga mararul si patrunjelul uscat iar dupa cateva clocote se opreste focul,
-se lasa pilaful sa se linisteasca acoperit cu capac timp de 15 minute apoi se poate servi simplu sau cu muraturi, castraveti murati ori gogosari in otet.
Alte retete traditionale, retete de pilaf aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, pofta buna!
Ma uitam ce sa mai gatesc postul acesta si acest orez cu legume chiar mi-a facut cu ochiul.
RăspundețiȘtergere