Retete Culinare Aperitive Si Salete Pe Baza De Icre De Peste Reteta Salata De Icre De Crap Pescareasca De Casa
O salata delicioasa si aspectoasa
este urmatoarea reteta cu icre de crap si ceapa rosie, un aperitiv si o gustare
foarte simpla de preparat. Cum se face salata de icre de crap urmareste reteta
mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru un castronel plin cu icre.
Ingrediente salata de icre de
crap
-100g icre de crap
-150ml ulei vegetal (floarea
soarelui)
-1/3 lingurita sare
-zeama de la ½ lamaie sau 1 varf lingurita
sare de lamaie
-3 linguri apa minerala
-1 ceapa rosie mica
Mod de preparare salata de icre
de crap cu ceapa rosie
-icrele de crap se presara cu
sare, se freaca putin si se curata de
pielite,
-se lasa 15-30 minute sa-si ia
gust de sare, dar mai ales sa devina usor colorate intr-o nuanta roz-portocaliu,
-se pun icrele intr-o farfurie
adanca, se adauga o lingura de apa si se freaca usor cu furculita,
-se mai adauga o lingura de ulei
si se freaca cu furculita pana cand icrele incep sa se lege,
-dupa ce icrele s-au legat putin,
se transfera in bolul vertical de la zepter si se pregateste mixerul vertical mixsy de la zepter,
-se aduga putin ulei si se incepe
mixarea icrelor tinand mixerul vertical lipit de fundul vasului si executand miscari
circulare pana cand icrele incep sa se lege,
-dupa ce icrele s-au leaga, se
ridica mixerul cu miscari circulare de jos in sus pana la suprafata bolului,
-se adauga treptat ulei pana cand
se obtine consistenta si cantitatea dorita,
-din cand in cand se mai picura apa minerala si se continua mixarea,
-la sfarsit se adauga zeama de
lamaie si eventual putina sare dupa gust,
-se curata ceapa de coaja si se
toaca marunt,
-se amesteca ceapa rosie tocata in icre si se asaza salata de icre in castronele sau farfurioare, apoi se orneaza cu feliute de
masline sau lamaie,
-se lasa icrele 1-2 ore la
frigider sa-si desavarseasca gustul apoi se pot manca.
Salata de icre de crap cu ceapa
rosie, este un preparat culinar indragit si apreciat de iubitorii preparatelor din
peste datorita gustului sau foarte bun si hranitor, iar ceapa rosie ii da un
plus de savoare si eleganta, se mananca unsa pe felii de paine
prajita sau paine proaspata. Alte retete
de mancare, retete de peste si preparate din peste aici, retete de salate aici,
retete de icre aici, retete aperitive aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu