Retete Culinare Bors Traditional Din Carne De Miel Reteta De Casa Dobrogeana Pentru Paste
Cum se face cel mai bun bors de
miel, o ciorba traditionala pentru masa de Paști din carne de miel cu bors si
leustean este urmatoarea reteta romaneasca simpla si usoara. Pentru borsul de miel se aleg
urmatoarele bucati de carne de la miel: cap, gat, coada, picioare inferioare si
cap de piept. Se mai pune o mana de mate fierte si taiate marunt, sau chiar din
organe sau compozitia de drob. Leusteanul verde nu trebuie sa lipseasca, dar se
mai pune putin marar si patrunjel pentru un plus de gust si aroma. Cum se face
ciorba de miel urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ zece portii.
Ingrediente ciorba de miel
-1,5-2kg carne de miel cu os
-3 cepe potrivite
-3 morcovi tineri
-3l bors acru de casa
-3l apa
-3 oua
-1 lingura orez
-2 maini compozitie de drob
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 legatura leustean verde
-¼ legatura marar si patrunjel verde
Mod de preparare bors de miel
-cum se procedeaza pentru un borș de miel reusit,
-in primul rand se pregateste carnea de miel care se portioneaza, gatul si pieptul de miel se taie in bucati potrivit de mari, la fel si coada, apoi se spala cu apa rece,
-optional se pune la bors si capul de miel intreg, se spala bine in special in gura si gat,
-in primul rand se pregateste carnea de miel care se portioneaza, gatul si pieptul de miel se taie in bucati potrivit de mari, la fel si coada, apoi se spala cu apa rece,
-optional se pune la bors si capul de miel intreg, se spala bine in special in gura si gat,
-legumele se curata si se taie
ceapa marunt iar morcovii cubulete,
-borsul se pune separat intr-o craticioara sa fiarba,
-verdeata proaspata se spala si se taie marunt,
-ouale se bat spuma cu un praf de sare si putina apa rece,
-se pune toata carnea intr-o oala incapatoare (8-9l) sa fiarba in apa suficienta iar cand se formeaza spuma se spumeaza si se adauga si legumele,
-se fierbe la foc moderat 30-40 minute pana cand carnea este bine fiarta apoi se adauga borsul fiert si orezul si se mai dau cateva clocote,
-borsul se pune separat intr-o craticioara sa fiarba,
-verdeata proaspata se spala si se taie marunt,
-ouale se bat spuma cu un praf de sare si putina apa rece,
-se pune toata carnea intr-o oala incapatoare (8-9l) sa fiarba in apa suficienta iar cand se formeaza spuma se spumeaza si se adauga si legumele,
-se fierbe la foc moderat 30-40 minute pana cand carnea este bine fiarta apoi se adauga borsul fiert si orezul si se mai dau cateva clocote,
-se drege ciorba cu oua batute, se
adauga vedeata tocata marunt si se acopera oala de ciorbă cu capac pentru zece
minute,
-borsul de miel se serveste cald
cu un ardei iute alaturi si paine proaspata,
-in primul rand se serveste capul de miel pentru a elibera oala de ciorba deoarece acesta ocupa mult loc, se serveste creierul si carnea din jurul gatului si al maxilarului care este foarte gustoasa, iar limba se curata de piele si se serveste si ea.
-in primul rand se serveste capul de miel pentru a elibera oala de ciorba deoarece acesta ocupa mult loc, se serveste creierul si carnea din jurul gatului si al maxilarului care este foarte gustoasa, iar limba se curata de piele si se serveste si ea.
Alte retete traditionale
romanesti, retete cu miel aici, retete de Paște aici, retete ciorbe si borsuri
aici, retete fripturi aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu