Retete Culinare Peste Prajit Traditional Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta Reteta De Casa Pescareasca
Caras prajit, un preparat din
peste foarte bun, dulce, gustos, sanatos si delicios, care se mananca fierbinte servit traditional cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda,
cat timp este inca crocant la exterior si fraged la interior, alaturi de un pahar de vin de casa bun si natural.
Dar medalioanele de caras sunt foarte bune si dupa ce s-au racit si pot fi stropite dupa gust si cu zeama de lamaie si o garnitura de cartofi natur.
Dar medalioanele de caras sunt foarte bune si dupa ce s-au racit si pot fi stropite dupa gust si cu zeama de lamaie si o garnitura de cartofi natur.
Ingrediente peste prajit cu mujdei si mamaliguta
-1 peste caras cat mai mare
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 linguri malai
-2 linguri faina
-200ml ulei pentru prajit
Mod de preparare caras prajit cu mujdei si mamaliguta
-pestele se cumpara intreg, cat
mai proaspat, aproape ca mai misca cand il aducem acasa,
-se curata de solzi, apoi se despica pe burta si i se scot intestinele, dupa care se scot si branhiile,
-se splala bine cu multa apa rece pana cand este foarte curat, apoi se scurge bine de apa si se asaza pe o farfurie,
-se ia sare grunjoasa si se presara in interiorul capului, burtii si apoi se presara putina sare si pe deasupra lui,
-se lasa pestele cu sare la frigider minim 30 minute sa aiba timp sa-si ia gustul de sare,
-se ia o farfurie adanca in care se amesteca faina cu malaiul si se pregateste o tigaie cu ulei,
-se scoate pestele din frigider si se taie in trei parti: cap, trunchi si coada,
-capul si coada se vor folosi pentru ciorba de peste, iar trunchiul se taie in 3-4 medalioane, depinde de cat de mare a fost pestele,
-se pune tigaia cu ulei la incins si apoi se ia cate un medalion de peste si se tavaleste prin amestecul de faina si malai pe toate partile,
-se scutura putin si apoi se pune sa se prajeasca in tigaie pe amble parti pana cand se prajeste frumos si capata o culoare aurie,
-cand s-a prajit se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu restul medalioanelor de caras,
-cand este gata se pune imediat pe farfurii si se stropeste cu mult mujdei de usturoi, alaturi se pune mamaliguta calda si feliute de lamaie.
-se curata de solzi, apoi se despica pe burta si i se scot intestinele, dupa care se scot si branhiile,
-se splala bine cu multa apa rece pana cand este foarte curat, apoi se scurge bine de apa si se asaza pe o farfurie,
-se ia sare grunjoasa si se presara in interiorul capului, burtii si apoi se presara putina sare si pe deasupra lui,
-se lasa pestele cu sare la frigider minim 30 minute sa aiba timp sa-si ia gustul de sare,
-se ia o farfurie adanca in care se amesteca faina cu malaiul si se pregateste o tigaie cu ulei,
-se scoate pestele din frigider si se taie in trei parti: cap, trunchi si coada,
-capul si coada se vor folosi pentru ciorba de peste, iar trunchiul se taie in 3-4 medalioane, depinde de cat de mare a fost pestele,
-se pune tigaia cu ulei la incins si apoi se ia cate un medalion de peste si se tavaleste prin amestecul de faina si malai pe toate partile,
-se scutura putin si apoi se pune sa se prajeasca in tigaie pe amble parti pana cand se prajeste frumos si capata o culoare aurie,
-cand s-a prajit se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu restul medalioanelor de caras,
-cand este gata se pune imediat pe farfurii si se stropeste cu mult mujdei de usturoi, alaturi se pune mamaliguta calda si feliute de lamaie.
Caras prajit, o mancare simpla,
ieftina dar foarte hranitoare si de efect, o mancare din peste pur romaneasca.
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste
aici, retete de mamaliga aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu