Retete Culinare Lipii Umplute Cu Branza Sarata Si Ceapa Verde Reteta De Casa
Lipii umplute cu branza si ceapa verde fripte la
tigaie, foarte bune, gustoase si hranitoare, preparate traditional dupa
retetele bunicilor noastre, moi si pufoase, fragede si aromate. Cum se fac lipiile cu branza si ceapa verde urmareste reteta mea, din urmatoarele ingrediente ies aproximativ sapte lipii de casa.
Ingrediente placinte cu branza si ceapa
Ingrediente placinte cu branza si ceapa
-1 cana faina 550
-½ cana apa
-1/3 lingurita sare grunjoasa
-10g drojdie proaspata
-4 fire ceapa verde
-100g branza telemea
-2 linguri ulei
Mod de preparare lipii cu
branza si ceapa
-intr-un castron se pune apa calduta
si drojdia propaspata si se amesteca bine pana cand drojdia este dizolvata,
-se adauga faina si se amesteca pana cand se formeaza un aluat elastic potrivit de tare,
-se adauga sarea si se framanta pana aceasta s-a incorporat si aluatul nu se mai lipeste de masa,
-se acopera castronul cu un prosop si se lasa cateva minute sa se odihneasca, timp in care se pregateste umplutura de branza si ceapa verde,
-ceapa verde se curata si se taie marunt,
-branza se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu ceapa verde,
-se ia o tigaie de fonta cu diametrul de 24cm si se pune sa se incinga foarte bine,
-se ia aluatul, se ruleaza sub forma de sul si apoi se portioneaza in 6-8 bucati,
-fiecare bucata de aluat se ruleaza sub forma de bila si se asaza pe masa presarata cu faina,
-se ia o bila de aluat si se intinde cat mai subtire cu ajutorul unui sucitor,
-se adauga faina si se amesteca pana cand se formeaza un aluat elastic potrivit de tare,
-se adauga sarea si se framanta pana aceasta s-a incorporat si aluatul nu se mai lipeste de masa,
-se acopera castronul cu un prosop si se lasa cateva minute sa se odihneasca, timp in care se pregateste umplutura de branza si ceapa verde,
-ceapa verde se curata si se taie marunt,
-branza se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu ceapa verde,
-se ia o tigaie de fonta cu diametrul de 24cm si se pune sa se incinga foarte bine,
-se ia aluatul, se ruleaza sub forma de sul si apoi se portioneaza in 6-8 bucati,
-fiecare bucata de aluat se ruleaza sub forma de bila si se asaza pe masa presarata cu faina,
-se ia o bila de aluat si se intinde cat mai subtire cu ajutorul unui sucitor,
-se presara deasupra o lingura din umplutura de branza cu ceapa verde si apoi se ia cate un colt de aluat si se aduce in
mijlocul acesteia, continuind la fel pana cand marginile aluatului s-au adus
toate in mijloc si branza a fost sigilata inauntru,
-se intoarce placinta invers cu
inaditura in jos si se intinde cu vergeaua din nou pana cand isi mareste dimensiunea si se mai subtiaza,
-se unge tigaia de fonta cu o
pensula cu ulei si apoi se asaza placinta sa se prajeasca cu partea imbinata in
jos,
-se lasa cateva minute sa se
coaca si sa se umfle frumos, dupa care se intoarce pe partea cealalta si se
coace la fel,
-la final cand placinta cu branza
este gata, se scoate intr-un stergar si se acopera bine sa se abureasca,
-se continua asemanator cu restul placintelor, dupa care se asaza toate una peste cealalta invelite in stergar,
-se mai lasa cinci minute sa se abureasca impreuna, dupa care se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit daca ne mai raman, fiind foarte bune si gustoase.
-se continua asemanator cu restul placintelor, dupa care se asaza toate una peste cealalta invelite in stergar,
-se mai lasa cinci minute sa se abureasca impreuna, dupa care se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit daca ne mai raman, fiind foarte bune si gustoase.
Lipiile cu branza se
pot manca simple, dar cel mai bine merg cu un pahar de lapte batut sau iaurt de
casa. Alte retete traditionale, retete de placinte aici, retete patiserie aici,
pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu