Retete Culinare Suberec De Post Cu Ceapa Si Soia Reteta De Casa Dobrogeana
O reteta de patiserie mai
deosebita pentru perioada postului este urmatoarea reteta de suberek de post si
anume suberek cu ceapa si soia, un suberec de casa gustos, placut condimentat, compozitia cu soia fiind o alternativa reusita la cea clasica de carne. Cum se face
suberecul de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ 12
suberece in functie de marimea lor.
Ingrediente suberek de post
-50g soia granule
-4 cepe mari
-2 linguri ulei pentru umplutura
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-200ml ulei pentru prajit
-1 cana faina alba
-½ cana apa
-½ lingurita sare
Mod de preparare suberec de post
-in primul rand se hidrateaza
soia, se pune in apa rece si se lasa timp de o ora, ea se va umfla si se va
hidrata,
-dupa acest timp se scurge de apa
presand-o usor cu palma,
-ceapa se curata si se taie
marunt,
-se caleste timp de un minut
ceapa in ulei incins apoi se adauga soia si toate condimentele si se amesteca
doua minute pe foc,
-se lasa compozitia pentru
suberek sa se raceasca timp in care se face un aluat nedospit pentru suberec,
-se amesteca intr-un vas apa rece
cu sarea si faina pana se obtine un aluat elastic si nelipicios,
-se ruleaza aluatul in forma de sul
si apoi se taie in 12 bucati egale,
-se pudreaza masa cu faina si se
ia o bucata de aluat, se modeleaza sub forma de bila apoi cu sucitorul se
intinde intr-o foaie cat mai subtire,
-ca sa ne iasa niste suberece
perfecte se foloseste un castronel care se pune cu gura in jos peste aluat si cu
ajutorul unui cutit de patiserie se taie de jur imprejur obtinand astfel un
cerc,
-se asaza 2-3 lingurite de
umplutura intr-un strat subtire pe jumatatea cercului de aluat,
-se acopera umplutura cu cealalta
parte de aluat si se preseaza usor marginile ca sa se lipeasca unele de altele,
obtinandu-se asfel un suberec,
-se intoarce pe ambele parti pana
cand suberekul este prajit si frumos rumenit, apoi se scoate intr-o cratita cu
capac tapetata cu servetele pentru a absoarbi surplusul de grasime,
-suberecele se aburesc timp de
zece minute inainte de a fi servite, se lasa in cratita acoperite cu capac apoi
se pot servi calde fiind minunate, dar foarte bune sunt si dupa ce s-au racit.
Suberec de post, o specialitate
dobrogeana de placinta preparata din aluat nedospit si o umplutura de soia si
ceapa usor sarata si placut condimenta apoi prajita in grasime.
Alte retete traditionale, retete de suberec aici, retete de patiserie aici, retete e post aici, pofta buna!
Alte retete traditionale, retete de suberec aici, retete de patiserie aici, retete e post aici, pofta buna!
Foarte gustoase!
RăspundețiȘtergere