01.05.2020

Friptura de curcan la cuptor reteta

Retete Culinare Friptura Din Carne De Curcan In Tava La Cuptor Cu Sos De Vin Reteta De Casa



Friptura de curcan la cuptor reteta,

Cum se face cea mai buna friptura de curcan, o friptura din pulpe de curcan dezosate gatite in tava la cuptor cu sos de vin care o sa placa imediat, are un gust delicios incredibil de bun iar carnea este moale de se topeste in gura. Friptura se poate gati foarte bine pentru o masa traditionala de Revelion, Craciun sau Paște si de ce nu si de weekend alaturi de familie si prieteni. Cum se face friptura de curcan urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ 12 portii de friptură, iar timpul de gatire este de 120 minute.
Friptura de curcan in sos de vin reteta,

Friptura de curcan la tava reteta,

Ingrediente friptura de curcan
-2,5 kg pulpa de curcan macra fara os
-6 catei de usturoi mari
-1 lingura ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-1 foaie de dafin
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita piper negru macinat
-500ml vin rose sau alb demisec
-200ml apa

Mod de preparare friptura de curcan la cuptor
-cum se face friptura de curcan in sos de vin, cum se procedeaza,
-pulpa de curcan se parleste la flacara aragazului, se spala si se dezoseaza,
-eu am gasit la lidl carne de pulpa de curcan fara os proaspata, am luat patru bucati de grosimea a trei degete cu greutatea totala de 2,6kg,
-usturoiul se curata si se taie fasii,
-se fac incizii in carne si se impaneaza bine cu bucati de usturoi,
-se condimenteaza dupa gust pe toate partile cu sare grunjoasa, usturoi granulat, piper negru macinat si boia de ardei dulce,
Friptura de curcan la cuptor preparare reteta,

-se unge o tava de cuptor cu putin ulei de floarea soarelui si se asaza carnea in tava cu pielea in sus,
Friptura de curcan preparare reteta,

-se adauga usor pe langa carne apa, vin alb demisec sau rose, o foaie de dafin si se acopera tava cu hartie de copt,
-lichid se pune pana ce carnea este acoperita 80%,
-se da tava la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius,
-se lasa focul tare la 250 grade primele zece minute apoi se reduce temperatura la 200 grade, asa arata dupa 60 minute,
Friptura din pulpe de curcan la cuptor reteta,

-dupa acest timp se scoate tava de friptura din cuptor si se intoarce carnea, asa arata dupa 90 minute,
Carne de curcan la cuptor reteta,
-dupa 30 minute se descopera tava si se intoarce din nou carnea, se da la cuptor pentru inca 20-30 minute pana cand se rumeneste frumos, asa arata dupa 120 minute,
Pulpe de curcan la cuptor reteta,

Pulpe de curcan la cuptor reteta,

Friptura din pulpe de curcan la cuptor se serveste calda cu o garnitura de cartofi noi prajiti si castraveti murati, dar este foarte buna servita si ca aperitiv sau ca o friptura rece, se pot face niste sandwich-uri minunate din carne de curcan taiata felii subtiri, etc.
Friptura de curcan feliata reteta,

Alte retete de mancare traditionala, retete de fripturi aici, retete cu curcan aici, mancaruri cu carne aici, retete de Paști aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Friptura de curcan reteta,

Friptura de curcan la cuptor reteta,

Friptura de curcan cu cartofi si castraveti reteta,

Friptura de curcan cu cartofi prajiti reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu