Retete Culinare Gogosi Pufoase Cu Gaura La Masina De Paine Reteta Deserturi De Casa Traditionale Dobrogene
Cum se fac cele mai pufoase gogosi
de casa, niste gogosi dulci, moi si aromate mult mai bune ca la gogoserie. Urmatoarea
reteta este pentru gogosi cu lapte si oua, niste gogosi rotunde cu gaura in mijloc
dintr-un aluat de gogosi framantat si dospit la masina de copt paine.
Cum se fac gogosile urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 18
gogosi inelus mari si 18 mini gogosele.
Ingrediente gogosi pufoase
-500g faina alba 550 sau de
cozonac 000
-25g drojdie proaspata sau 7g drojdie
uscata
-200ml lapte
-1 ou mare
-1 galbenus de ou
-50g unt de masa
-4 linguri zahar tos
-1 pliculet zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-½ lingurita sare grunjoasa
-50g zahar pudra vanilat pentru pudrat
-300ml ulei pentru prajit
Mod de preparare gogosi rotunde
cu gaura in mijloc
-cum se face aluatul de gogosi la masina de copt paine,
-daca se foloseste drojdia proaspata, atunci ea trebuie mai intai activata,
-daca se foloseste drojdia proaspata, atunci ea trebuie mai intai activata,
-se faramiteaza intr-un pahar, se
adauga deasupra ½ lingurita zahar tos si putin lapte cald cat sa o acopere, dupa
care se amesteca si se acopera paharul cu un capac,
-se lasa sa actioneze pana cand
drojdia creste pana la capac si devine spumoasa si plina de bule,
-in vasul masinii de paine se pun
initial ingredientele lichide: laptele caldut, untul topit, oul si galbenusul,
apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,
-se inchide capacul masinii si se
programeaza la programul de aluat, care implica framantare si crestere si are
durata de 1:40 minute, eu am folosit o masina de copt paine SilverCrest,
-cand aluatul este gata, se
rastoarna pe blatul presarat cu faina si se intinde usor intr-o foaie groasa de
un deget,
-se foloseste o cana care se
pudreaza intai cu faina, dupa care se taie cu aceasta aluatul in forma rotunda de gogosi,
-cu un capac de la o sticla se
decupeaza alte gogosele mici in interiorul celor mari, care apoi se se scot si
se lasa deoparte sa creasca impreuna cu
gogosile mari timp de 15 minute,
-dupa ce gogosile au crescut
frumos si s-au umflat vizibil, se pune pe foc o cratita mai groasa cu ulei si
se vor praji,
-cand uleiul este incins se pun
gogosile si se prajesc la foc potrivit, intorcandu-le cu grija pe ambele parti pana cand devin
frumos rumenite, apoi se scot cu o paleta si se lasa putin sa se scurga de
ulei, dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se asaza pe un gratar special,
-se continua asemanator pana cand
sunt gata toate, dupa care se asaza frumos pe platouri si se servesc calde sau reci ca desert sau gustare, pudrate cu mult zahar pudra langa o cana de lapte sau iaurt.
Gogoși facute la masina de paine,
delicioase, moi si pufoase cu o aroma imbatatoare si cu un gust divin. Gogosi
minunate, facute fara efort, dar cu multa dragoste si voiosie pentru cei dragi.
Alte retete traditionale, retete de gogosi aici, retete de patiserie aici,
retete de dulciuri si deserturi aici. Pofta Buna!
Gogoașă, un aliment foarte
popular din aluat de faina prajit, gatit cu diverse compoziti si in diverse forme,
se gasesc peste tot de la cofetarie, patiserie, brutarie, supermarket, tarabe
si chioscuri cu produse alimentare, pana la puncte de vanzare specializate
denumite mai nou gogoserie. Gogoasa are de obicei o forma rotunda si poate fi
simpla, de post, cu aluat de cozonac sau umpluta cu diverse umpluturi de gem si
ciocolata. Gogosile mai pot fi facute sub forma de inele, ineluș (inelușe) cum se numesc
la noi sau cu gaura in mijloc in stil american numite doughnuts, gogosi spirale sau rasucite,
gogosi cu lingura dintr-un aluat dospit mai moale numite nalangate, etc. Gogosile se servesc cel
mai simplu pudrate cu zahar pudra sau stropite cu dulceata, frisca, inghetata,
sau diferite glazuri si bomboane cum le servesc americanii, reprezentand ceva
dulce si bun pentru orice ocazie.
gogosele inelus,un desert pentru copii si adulti,oreteta buna.
RăspundețiȘtergere