Retete Culinare Peste Macrou Umplut La Cuptor Reteta De Casa Traditionala Pescareasca
Ce mancaruri cu peste mai facem. Va
propun un peste umplut cu ceapa si usturoi verde, condimentat si inmiresmat cu
multe condimente si plante aromatice, gatit la cuptor si servit
traditional cu mamaliguta si un vin bun de casa. Cum se face pestele umplut la
cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de
peste la cuptor.
Ingrediente peste umplut la
cuptor
-2 pesti 500g bucata sau mai mari
-2 linguri ulei de masline
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura marar verde
-¼ legatura patrunjel verde
-¼ legatura patrunjel verde
-scobitori si hartie de copt
Mod de preparare macrou umplut la
cuptor
-eu am ales pește macrou dar este
foarte bun si orice alt peste gras,
-macroul se curata de intestine si de capete, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se scurge bine,
-se condimenteaza bine atat in interior cat si la exterior cu toate condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus si se lasa 30 minute sa prinda aroma si gust,
-ceapa verde si usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-se toaca marunt si patrunjelul si mararul verde si se amesteca cu ceapa si usturoiul,
-cu acest amestec de verdeata se umplu burtile pestilor si apoi se inchid burtile cu ajutorul a 1-2 scobitori,
-se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge bine cu ulei de masline,
-macroul se curata de intestine si de capete, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se scurge bine,
-se condimenteaza bine atat in interior cat si la exterior cu toate condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus si se lasa 30 minute sa prinda aroma si gust,
-ceapa verde si usturoiul verde se taie rondele subtiri,
-se toaca marunt si patrunjelul si mararul verde si se amesteca cu ceapa si usturoiul,
-cu acest amestec de verdeata se umplu burtile pestilor si apoi se inchid burtile cu ajutorul a 1-2 scobitori,
-se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge bine cu ulei de masline,
-se asaza pestii si se stropesc
cu putin ulei, apoi se acopera cu hartie de copt,
-se da tava la cuptor pentru jumatate de ora la cuptorul preincalzit la 220 grade celsius,
-se da tava la cuptor pentru jumatate de ora la cuptorul preincalzit la 220 grade celsius,
-dupa acest timp se descopera
tava si se mai lasa zece minute pana cand pestii sunt rumeniti frumos,
-reteta de macrou umplut cu ceapa
si usturoi la cuptor se serveste calda cu mujdei de usturoi si mamaliguta sau
paine de casa.
Alte retete traditionale
romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, cum se face mamaliga de
casa aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu