Retete Culinare Peste Caras Prajit La Cuptor Crocant Si Aromat Reteta De Casa Pescareasca Traditionala
Cel mai simplu si gustos mod de a
gati un peste la cuptor este urmatoarea reteta de peste prajit la cuptor in
putin ulei si plante aromatice, crocant si aromat, mananci de nu te mai saturi. Am ales pește caras
deoarece are carnea dulce, este proaspat si acum este si sezonul lor.
Am gasit in piata doi carasi mari de 1,2kg fiecare plini de icre, de la amandoi am strans o farfurie mare de ciorba plina cu icre. Cum se face carasul prajit la cuptor urmareste reteta mea, timpul de gatire este de 60 minute, iar pestii au incaput perfect intr-o tava de cuptor cu diametrul de 24/36cm.
Am gasit in piata doi carasi mari de 1,2kg fiecare plini de icre, de la amandoi am strans o farfurie mare de ciorba plina cu icre. Cum se face carasul prajit la cuptor urmareste reteta mea, timpul de gatire este de 60 minute, iar pestii au incaput perfect intr-o tava de cuptor cu diametrul de 24/36cm.
Ingrediente peste prajit la
cuptor
-2 carasi mari de minim 1kg fiecare
-4 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura marar si patrunjel
verde
-1 kg cartofi pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru servit
-suc de lamaie pentru servit
Mod de preparare caras prajit la
cuptor
-carasul se pregateste imediat cat
este proaspat pentru a nu pierde din dulceata specifica acestui minunat peste,
-pestele se curata de solzi, intestine si branhii, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs,
-se scurge bine de apa si se tamponeaza cu servetele, apoi se cresteaza usor pana la os la o distanta de doua degete,
-icrele colectate se pun pe o farfurie, se presara sare grunjoasa si se amesteca usor cu degetele, se pastreaza la frigider cateva ore apoi se pot face pachetele si congela,
-se ung carasii cu ulei peste tot, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoi si boia atat in interior cat si la exterior,
-se pune ulei intr-o tava dreptunghiulara de cuptor, eu am pus doua linguri de ulei,
-pestele se curata de solzi, intestine si branhii, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs,
-se scurge bine de apa si se tamponeaza cu servetele, apoi se cresteaza usor pana la os la o distanta de doua degete,
-icrele colectate se pun pe o farfurie, se presara sare grunjoasa si se amesteca usor cu degetele, se pastreaza la frigider cateva ore apoi se pot face pachetele si congela,
-se ung carasii cu ulei peste tot, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoi si boia atat in interior cat si la exterior,
-se pune ulei intr-o tava dreptunghiulara de cuptor, eu am pus doua linguri de ulei,
-se asaza in tava pestii unul
langa celalalt, iar in burtile lor se pune marar si patrunjel intreg sau rupt bucati mari,
-se da tava la cuptor pentru 60 minute la 220 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-dupa 30 minute se stropesc pestii cu uleiul din tava, iar cu 10 minute inainte de a fi gata se scurge tot uleiul din tava,
-se da tava la cuptor pentru 60 minute la 220 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-dupa 30 minute se stropesc pestii cu uleiul din tava, iar cu 10 minute inainte de a fi gata se scurge tot uleiul din tava,
-cand pestele caras este frumos rumenit
dupa gustul fiecaruia se scoate din cuptor si se serveste imediat cat este cald,
-eu l-am servit cu cartofi noi prajiti, paine de casa, zeama de lamaie, mujdei de usturoi si un pahar de vin bun si a fost super ok.
-eu l-am servit cu cartofi noi prajiti, paine de casa, zeama de lamaie, mujdei de usturoi si un pahar de vin bun si a fost super ok.
Alte retete traditionale, retete
de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, retete cu cartofi
aici, retete de paine de casa aici, pofta buna!
Cel mai dulce peste de DUNARE ESTE CARASUL,daca este si bine preparat ca acesta,este ceva ce ne dorim mereu.
RăspundețiȘtergere