Retete Culinare Mancare De Varza Dulce Calita La Cuptor Cu Adidasi De Porc Afumati Reteta De Casa
O mancare de varza gustoasa si
simplu de gatit in orice anotimp este urmatoarea reteta de varza dulce cu
afumatura preparata la cuptor si servita traditional cu mamaliguta. Cum se face mancarea de varza proaspata la cuptor urmareste
reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-6 portii de varză, iar timpul
de preparare este de aproximativ 90 minute.
Ingrediente varza cu adidasi
afumati
-1 varza dulce mare de 1,5-2kg
-4 adidasi de porc afumati
-3 linguri bulion
-1l apa
-1 ceapa mare
-50ml ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita sare de lamaie dupa gust
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-1 foaie de dafin
-½ legatura marar verde
-½ legatura patrunjel verde
Mod de preparare mancare de varza la cuptor cu adidasi de porc
-adidasii de porc se parlesc la
flacara aragazului si se spala bine sub jet de apa rece,
-se pun adidasii sa fiarba in apa cat sa-i acopere timp de 30 minute si se spumeaza cand este cazul,
-in acest timp se curata varza de foile exterioare, se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie fideluta subtire,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-verdeata se spala cu apa rece si se toaca marunt,
-se incinge putin ulei sau untura de porc intr-un ceaun si se caleste putin ceapa,
-cand ceapa prinde putina culoare se adauga varza si se amesteca periodic pana cand aceasta incepe sa scada in volum,
-se pune pasta de tomate, sarea, condimentele si plantele aromatice si se amesateca,
-dupa 2-3 minute se rastoarna varza intr-o tava de cuptor,
-se scot adidasii de porc cu o paleta si se pun in tava in varza,
-se pun adidasii sa fiarba in apa cat sa-i acopere timp de 30 minute si se spumeaza cand este cazul,
-in acest timp se curata varza de foile exterioare, se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie fideluta subtire,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-verdeata se spala cu apa rece si se toaca marunt,
-se incinge putin ulei sau untura de porc intr-un ceaun si se caleste putin ceapa,
-cand ceapa prinde putina culoare se adauga varza si se amesteca periodic pana cand aceasta incepe sa scada in volum,
-se pune pasta de tomate, sarea, condimentele si plantele aromatice si se amesateca,
-dupa 2-3 minute se rastoarna varza intr-o tava de cuptor,
-se scot adidasii de porc cu o paleta si se pun in tava in varza,
-se completeaza cu zeama in care
au fiert adidasii si se acopera tava cu foaie de copt,
-se da tava la cuptor pentru 45 minute la 220 grade celsius, asa arata dupa 45 de minute,
-se da tava la cuptor pentru 45 minute la 220 grade celsius, asa arata dupa 45 de minute,
-dupa acest timp se scoate tava
din cuptor si se descopera,
-se intoarce carnea, se adauga verdeata si se amesteca, apoi se da la cuptor pentru inca 15 minute, asa arata dupa 90 de minute,
-se intoarce carnea, se adauga verdeata si se amesteca, apoi se da la cuptor pentru inca 15 minute, asa arata dupa 90 de minute,
-cand varza este gata se serveste
calda cu mamaliga sau paine de casa, un ardei iute si o bautura buna alaturi.
Alte retete traditionale romanesti,
retete cu varza aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, retete mamaliga de casa aici,
pofta buna!
adidasii nu au cine stie ce carne,dar stiu ca dau gust mancarii,mai ales ca sunt si afumati.
RăspundețiȘtergere