Retete Culinare Cartofi Noi La Cuptor Cu Unt Marar Si Usturoi Reteta De Casa Traditionala
Cartofi noi gatiti la cuptor cu unt, o reteta cu cartofi simpla dar
foarte gustoasa, o mancare de cartofi de casa care se serveste simpla sau alaturi de fripturi si gratare de carne si peste.
Cum se fac cartofii la cuptor cu unt urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii, iar timpul de preparare este de maxim 25 minute.
-6 cartofi noi (1,5kg)
-2 linguri unt
-1 lingurita ulei
-5 catei de usturoi
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura marar proaspat
-1l apa pentru cartofi
Mod de preparare cartofi la
cuptor cu unt
-cartofii noi se curata de coaja si se
spala sub jet de apa rece,
-se taie cartofii in patru sau
rondele mai groase, eu i-am taiat rondele in trei,
-se adauga putina sare si se
fierb cartofii timp de zece minute,
-in acest timp se face o crema de
usturoi rapida, se curata usturoiul si se zdrobeste si se freaca cu sare la
inceput apoi si cu putin ulei pana devine pasta,
-se ung cu crema de usturoi si se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat si boia dulce,
-se pune pe fiecare cartof cate putin
unt si se intinde frumos, cartofii fiind fierbinti untul o sa se topeasca imediat,
-se da tava la cuptor la foc tare (250 grade celsius) timp de zece minute sau pana cand sunt frumos rumeniti,
-cartofii noi la cuptor cu unt si
usturoi se servesc calzi, simpli sau sub forma de garnitura langa o friptura de carne,
eu i-am servit cu frigarui si au fost minunati,
Cartifi noi la cuptor cu unt, foarte buni, gustosi si sanatosi, crocanti la exterior si moi la interior, iar unsi si cu usturoi si presarati cu marar verde au prins un plus de gust si aroma, o reteta cu cartofi care merita incercata. Alte retete traditionale, retete
cu cartofi aici, retete garnituri aici, mancaruri cu legume aici, retete de frigarui aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu