Retete Culinare Frigarui De Porc Cu Legume La Gratar Reteta Fripturi De Casa Traditionale
Frigarui din carne de porc cu
legume, o friptura de porc minunata preparata rapid la gratar sau grill foarte aspectoasa si greu de
refuzat. Cum se fac frigaruile de porc urmareste reteta mea, urmatoarele
ingrediente sunt pentru patru frigarui medii, iar timpul de pregatire este
relativ scurt adica 10-15 minute.
Ingrediente frigarui de porc
-500g ceafa de porc
-2 ardei grasi galbeni
-1 ceapa normala
-12 rosii chery
-½ lingurita sare
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita cimbru uscat
Mod de preparare frigarui de porc
cu legume
-se pregatesc patru bete de lemn pentru
frigarui care se uda cu apa rece,
-ceafa de porc se taie cubulete de dimensiunea de 2-2.5cm, eu am folosit trei felii de ceafa de porc de 2cm grosime,
-ardeii se curata de cotor si se taie si ei la dimensiunea carnii,
-ceapa se curata de coaja, se taie in patru, apoi fiecare sfert se taie pe jumatate si se desface in bucati,
-carnea de porc cat si legumele proaspete vor fi de dimensiuni apropiate,
-se ia un bat de frigaruie si se infige la inceput o bucata de ceapa, apoi o bucata de carne, o bucata de ardei, o bucata de carne, o rosie chery, o bucata de carne si se continua asemanator in aceasta ordine pana cand frigaruia este plina, se incheie cum s-a inceput cu o bucata de ceapa,
-ceafa de porc se taie cubulete de dimensiunea de 2-2.5cm, eu am folosit trei felii de ceafa de porc de 2cm grosime,
-ardeii se curata de cotor si se taie si ei la dimensiunea carnii,
-ceapa se curata de coaja, se taie in patru, apoi fiecare sfert se taie pe jumatate si se desface in bucati,
-carnea de porc cat si legumele proaspete vor fi de dimensiuni apropiate,
-se ia un bat de frigaruie si se infige la inceput o bucata de ceapa, apoi o bucata de carne, o bucata de ardei, o bucata de carne, o rosie chery, o bucata de carne si se continua asemanator in aceasta ordine pana cand frigaruia este plina, se incheie cum s-a inceput cu o bucata de ceapa,
-se procedeaza asemanator cu
restul frigaruilor, iar la final se condimenteaza frigaruile peste tot dupa gust cu sare, piper si
cimbru,
-se incinge un gratar sau un
grill de bucatarie si se unge putin cu o bucatica de slaninuta, dupa care se
pun frigaruile pe gratar sa se rumeneasca si se intorc periodic pe toate
partile,
-cand frigaruile sunt gata si
s-au rumenit frumos, se scot pe un platou si se pot servi fierbinti alaturi de garnitura si salata preferata, o garnitura de cartofi noi prajiti sau cartofi noi la cuptor cu unt, usturoi si
marar si o salata de varza proaspata, sau o salata de sezon.
Frigarui de porc, un preparat la
gratar foarte bun, gustos si hranitor cu ceafa de porc frageda, moale si
suculenta inconjurata de legume dulci si coapte cu o aroma si un gust minunat
de fum si gratar. Frigarui de porc la gratar, un preparat “vedeta” care se
mananca oricand, dar mai ales in timpul verii cand putem sa-l preparam si in
aer liber.
Frigarui la gratar, un pretext minunat pentru a te intalni cu cei dragi acasa, sau pentru a iesi la un gratar in aer liber. Alte retete traditionale, retete de frigarui aici, retete de fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Frigarui la gratar, un pretext minunat pentru a te intalni cu cei dragi acasa, sau pentru a iesi la un gratar in aer liber. Alte retete traditionale, retete de frigarui aici, retete de fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu