Retete Culinare Rondele De Legume La Cuptor Cu Sos De Rosii Reteta De Casa Dobrogeana De Post
O mancare usoara, gustoasa si
sanatoasa, este urmatoarea mancare cu legume pe care eu o gatesc in fiecare
vara, in special in perioadele de post reprezentand un fel de mancare de post,
dar o servesc si ca o garnitura langa diverse gratare si fripturi de carne. Cum se fac
legumele la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 5-6
portii.
Ingrediente legume la cuptor
-2 vinete de marime medie
-2 dovlecei tineri sau zucchini
-3 rosii
-4 catei de usturoi
-800ml suc de rosii
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ legatura patrunjel verde
Mod de preparare legume la cuptor
in sos tomat
-se aleg legume romanesti si de
aceeasi grosime,
-se curata si se spala toate legumele cu apa rece,
-daca legumele sunt din curtea noastra se pot lasa si cu coaja,
-vinetele se taie rondele, se presara cu sare si se lasa intr-o sita timp de zece minute,
-dupa acest timp se spala cu apa rece si se scurg bine de zeama,
-se taie rondele si dovleceii si rosiile,
-se asaza legumele rondele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei alternandu-se din fiecare,
-se pune sucul de rosii, condimente si plante aromatice dupa gust,
-se curata si se spala toate legumele cu apa rece,
-daca legumele sunt din curtea noastra se pot lasa si cu coaja,
-vinetele se taie rondele, se presara cu sare si se lasa intr-o sita timp de zece minute,
-dupa acest timp se spala cu apa rece si se scurg bine de zeama,
-se taie rondele si dovleceii si rosiile,
-se asaza legumele rondele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei alternandu-se din fiecare,
-se pune sucul de rosii, condimente si plante aromatice dupa gust,
-se stropesc deasupra cu ulei si
se dau la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius,
-se servesc calde ornate cu patrunjel proaspat tocat marunt. Vinete cu dovlecei in sos de rosii, un preparat culinar gustos si sanatos, foarte simplu de gatit in orice bucatarie, merita incercat!
-se servesc calde ornate cu patrunjel proaspat tocat marunt. Vinete cu dovlecei in sos de rosii, un preparat culinar gustos si sanatos, foarte simplu de gatit in orice bucatarie, merita incercat!
Alte retete traditionale
romanesti, mancaruri cu legume aici, retete de post si preparate de post aici,
retete de garnituri aici, retete cu vinete aici, retete cu dovlecei aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu