Retete Culinare Porumb Simplu Copt La Tigaie Reteta De Casa Dobrogeana
Cum se face simplu si usor porumb
copt la tigaie gatit foare rapid acasa in bucatarie. In primul rand se alege porumbul care
trebuie sa fie proaspat, adica porumb in lapte cum se spune, bobul lui trebuie
sa fie moale si plin de lichid iar cand il intepi cu unghia acesta trebuie sa
se sparga si sa curga un lichid laptos. Apoi se alege soiul porumbului care
poate fi porumb furajer sau porumb zaharat, bineinteles ca porumbul zaharat
este mai dulce si mai bun la gust. Dupa ce porumbul a fost ales,
acesta se curata de panusi si de matase, se lasa intreg sau se taie pe
jumatate. Se incinge o tigaie, se pun stiuletii de porumb la copt si se intorc
pe toate partile pana cand sunt frumos rumeniti. Cand sunt gata se scot pe
farfurii si se presara sare peste ei. Se servesc calzi ca o gustare dar sunt
foarte buni si reci, sunt o delicatesa culinara, sanatosi si hranitori, gustosi
si aromati, nu te mai poti opri din mancat. Porumbul copt sau fiert in apa sau la aburi este un
aliment indispensabil dintr-o alimentatie sanatoasa. Alte retete traditionale, retete cu porumb aici, retete aperitive si garnituri aici, retete mancaruri de post aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu