Retete Culinare Tocinei De Cartofi Cu Branza Si Oua Reteta De Casa Traditionala
Tocinei de cartofi cu branza, o
delicatesa traditionala bucovineana, foarte buni, gustosi si satiosi care se
mananca cu o lingura de smantana sau iaurt gras deasupra, simpli sau alaturi de
o bucata de carne, in ambele variante fiind deosebiti si apetisanti, ceva de
mancare pur romanesc care nu trebuie ratat. Cum se fac tocineii de cartofi cu branza urmareste reteta
mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 tocinei.
Ingrediente tocinei de cartofi
-4 cartofi
-1 ou
-2 linguri faina
-50g branza telemea de oaie sau vaca
-½ lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-150g ulei pentru prajit
-iaurt gras sau smantana pentru
servit
Mod de preparare tocinei de
cartofi cu branza
-cum se procedeaza pas cu pas pentru niste tocinei reusiti, denumiti si chiftele de cartofi sau clatite de cartofi,
-cum se face compozitia de tocinei, cartofii se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-o sita pentru a se scurge de apa,
-dupa ce cartofii rasi s-au mai scurs se mai storc si in mana si se pun intr-un castron,
-peste cartofi se adauga dupa gust sare, piper, usturoi, branza rasa, oul batut si faina,
-cum se face compozitia de tocinei, cartofii se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-o sita pentru a se scurge de apa,
-dupa ce cartofii rasi s-au mai scurs se mai storc si in mana si se pun intr-un castron,
-peste cartofi se adauga dupa gust sare, piper, usturoi, branza rasa, oul batut si faina,
-se amesteca bine toate
ingredientele si se pune tigaia cu ulei la incins,
-cand uleiul este incins se pune cate o lingura plina din compozitia de tocinei in tigaie, se asaza tocineii pe margini si se mai apasa putin deasupra pentru a le da o forma turtita,
-cand uleiul este incins se pune cate o lingura plina din compozitia de tocinei in tigaie, se asaza tocineii pe margini si se mai apasa putin deasupra pentru a le da o forma turtita,
-se prajesc tocineii pe ambele
parti la foc potrivit nu foarte tare, pana se rumenesc si devin aurii,
-dar tocineii se pot modela si in
mana ca pe chiftele, se modeleaza rotunzi sau alungiti ca niste parjoale si se prajesc pe ambele
parti la tigaie in uleiul incins,
-se servesc calzi sau reci sub forma de aperitiv gustos, ca o gustare cu diferite salate de sezon, cu smantana sau iaurt, sau sub forma de garnitura langa o friptura sau un gratar de carne.
-se servesc calzi sau reci sub forma de aperitiv gustos, ca o gustare cu diferite salate de sezon, cu smantana sau iaurt, sau sub forma de garnitura langa o friptura sau un gratar de carne.
Tocinei cu cartofi si branza, un preparat
culinar din bucataria romaneasca care merita incercat si savurat. Alte retete traditionale, retete
cu cartofi aici, retete cu legume aici, retete de aperitive si garnituri aici, retete de chiftele aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu