Retete Culinare Vinete Prajite Pane Cu Ou Si Pesmet Reteta De Casa Dobrogeana
Vinete
pane, un preparat culinar foarte bun si gustos, simplu si rapid de gatit care se
prepara mai ales vara cand este sezonul vinetelor si acestea au foarte putine
seminte. Vinete pane, crocante la exterior, moi si fragede la interior,
delicioase care se pot manca calde sau reci, simple sau cu parmezan sau
cascaval ras presarat deasupra, sos de iaurt sau smantana, mujdei de usturoi, sau ca garnitura langa o
bucata de carne la gratar. Cum se fac vinetele pane urmareste reteta mea simpla
si usoara.
Ingrediente
vinete pane
-2
vinete potrivite
-2
oua
-1
lingurita sare grunjoasa
-100g
pesmet
-50g
faina
-300ml
ulei pentru prajit
Mod
de preparare vinete pane cu ou si pemet
-vinetele
se aleg cat mai negre si mai proaspete si de preferinta romanesti,
-se spala vinetele cu apa rece, se curata de coaja si de cotor, dupa care se taie rondele de 1cm grosime,
-se pun feliile de vinete intr-o sita, se presara cu sare din belsug si apoi se lasa minim 30 minute sa iasa apa in ele,
-se spala vinetele cu apa rece, se curata de coaja si de cotor, dupa care se taie rondele de 1cm grosime,
-se pun feliile de vinete intr-o sita, se presara cu sare din belsug si apoi se lasa minim 30 minute sa iasa apa in ele,
-dupa
acest interval de timp se va observa ca vinetele au picaturi de apa pe ele care
pot fi mai mult sau mai putin colorate, in functie de calitatea vinetelor si de
toxicitatea lor,
-in cazul meu am nimerit niste vinete foarte bune si proaspete care nu au avut deloc zeama neagra,
-in cazul meu am nimerit niste vinete foarte bune si proaspete care nu au avut deloc zeama neagra,
-se
spala vinetele sub jet de apa rece, se scurg bine si se lasa in sita,
-intre timp se pune intr-o cratita mai inalta ulei la incins, timp in care vom pune in trei farfurii adanci faina, pesmetul si ouale batute spuma cu un praf de sare,
-cand uleiul este incins se ia cate o bucata de vanata si se trece intai prin faina pe ambele parti, apoi prin ou, iar la final prin pesmet, dupa care se pune la prajit in baie de ulei,
-intre timp se pune intr-o cratita mai inalta ulei la incins, timp in care vom pune in trei farfurii adanci faina, pesmetul si ouale batute spuma cu un praf de sare,
-cand uleiul este incins se ia cate o bucata de vanata si se trece intai prin faina pe ambele parti, apoi prin ou, iar la final prin pesmet, dupa care se pune la prajit in baie de ulei,
-se
prajeste vanata pe ambele parti pana cand este frumos rumenita, dupa care se
scoate pe o farfurie in care am pus un servetel pentru a absorbi surplusul de
ulei,
-se
procedeaza asemanator pana cand se prajesc toate rondelele de vinete,
-se servesc calde sau reci, simple sau cu sos de iaurt, cascaval sau parmezan ras, mujdei de usturoi, sau cu orice friptura sau gratar de carne.
Vinete pane, un preparat vegetarian care te va incanta cu gustul lui deosebit de bun. Alte retete traditionale romanesti, retete cu vinete si preparate din vinete aici, retete garnituri aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
-se servesc calde sau reci, simple sau cu sos de iaurt, cascaval sau parmezan ras, mujdei de usturoi, sau cu orice friptura sau gratar de carne.
Vinete pane, un preparat vegetarian care te va incanta cu gustul lui deosebit de bun. Alte retete traditionale romanesti, retete cu vinete si preparate din vinete aici, retete garnituri aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu