Retete Culinare Peste Caras La Cuptor Cu Sos De Rosii Si Vin Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala
Caras la cuptor cu sos de rosii,
un peste la cuptor gatit perfect, cu un sos rosu gustos din rosii si vin,
servit alaturi de o mamaliga calda, un preparat culinar din pește traditional nelipsit
din nici o bucatarie, o mancare de peste greu de refuzat. Cum se face pestele la cuptor cu sos tomat urmareste
reteta mea simpla si rapida.
Ingrediente peste la cuptor cu
sos de rosii
-1 peste caras mare de 1kg
-800ml suc de rosii
-400g rosii decojite in suc de rosii
-300ml vin alb demisec
-3 linguri ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita busuioc uscat
-½ lingurita piper negru macinat
-mamaliga pentru servit
Mod de preparare caras la cuptor
cu sos tomat
-toate condimentele se pun dupa
gust, eu pot spune ca am pus cate o lingurita din fiecare,
-pestele foarte proaspat l-am curatat de solzi, intestine si hranhii si l-am spalat bine sub jet de apa rece,
-l-am lasat putin sa se scurga de apa, apoi l-am crestat de 3-4 ori pe fiecare parte,
-l-am uns cu ulei si l-am condimentat atat la interior cat si la exterior cu sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat si boia de ardei dulce,
-l-am pus intr-o tava de cuptor unsa bine cu ulei si l-am lasat sa se odihneasca timp de 15 minute, doar cat sa intre aromele in el,
-pestele foarte proaspat l-am curatat de solzi, intestine si hranhii si l-am spalat bine sub jet de apa rece,
-l-am lasat putin sa se scurga de apa, apoi l-am crestat de 3-4 ori pe fiecare parte,
-l-am uns cu ulei si l-am condimentat atat la interior cat si la exterior cu sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat si boia de ardei dulce,
-l-am pus intr-o tava de cuptor unsa bine cu ulei si l-am lasat sa se odihneasca timp de 15 minute, doar cat sa intre aromele in el,
-eu am folosit o tava de cuptor
ceramica de 35/24 cm perfecta pentru pestele meu,
-dupa acest timp l-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute la 250 grade celsius,
-dupa acest timp l-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute la 250 grade celsius,
-in acest timp am pregatit sucul
de rosii si am pasat rosiile decojite cu o furculita,
-cum se face un suc de rosii rapid si o mamaliga ca la mama acasa sunt link-urile mai jos,
-am scos tava cu peste din cuptor si am stropit pestele cu cantitatea de vin, iar in jurul pestelui am pus sucul de rosii, rosiile pasate, sare dupa gust si busuioc,
-cum se face un suc de rosii rapid si o mamaliga ca la mama acasa sunt link-urile mai jos,
-am scos tava cu peste din cuptor si am stropit pestele cu cantitatea de vin, iar in jurul pestelui am pus sucul de rosii, rosiile pasate, sare dupa gust si busuioc,
-am dat tava la cuptor pentru 30
minute la 250 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-am scos tava din cuptor si am stropit pestele cu mult sos tomat format in tava si l-am dat la cuptor pentru inca 15 minute,
-am scos tava din cuptor si am stropit pestele cu mult sos tomat format in tava si l-am dat la cuptor pentru inca 15 minute,
-am taiat pestele si
l-am asezat pe farfurii, alaturi am pus bucati de mamaliga calda si mult sos de
rosii din tava.
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, reteta mamaliga de casa aici, reteta suc de rosii de casa aici, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, reteta mamaliga de casa aici, reteta suc de rosii de casa aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu