Retete Culinare Friptura Din Carnati De Porc La Ceaun Cu Cartofi Prajiti Reteta De Casa Pentru Craciun
O friptura de porc foarte rapida
si tare gustoasa este urmatoarea reteta cu carnati si cartofi, adica carnati cu
cartofi prajiti. Acest fel de mancare la indemana oricui se gateste in special
dupa Craciun cand avem carnați de porc de casa romanesti proaspeti care au gustul cel mai bun, dar merge gatit si in restul perioadei cu carnati de
cumparat. Carnatii prajiti merg serviti de minune la mic dejun sau masa de pranz cu oua
ochiuri, branza uscata rasa sau cascaval, mustar sau diverse salate de sezon. Cum se
fac carnatii prajiti urmareste reteta mea simpla si usoara.
Ingrediente carnati prajiti
-carnati de porc de casa
-cartofi pentru garnitura
-ulei pentru prajit
-mustar pentru servit
Mod de preparare carnati de porc
prajiti
-pentru reusita gustului eu am
folosit carnati de casa, carnati facuti de mana mea, reteta este aici,
-ca garnitura am folosit cartofi noi si mustar delicat cu boabe intregi de la SMAK,
-pot spune ca a iesit o friptura perfecta greu de refuzat, cum se procedeaza,
-in primul rand se pregatesc cartofii deoarece gatirea lor dureaza mai mult decat cea a carnatilor,
-cartofii noi se curata de coaja sub jet de apa razuind cu un cutit coaja si se taie bucati aproximativ egale si groase de 1cm, astfel cartofii vor iesii rumeniti si crocanti la exterior, moi si carnosi la interior,
-se pun la prajit in ulei cat sa-i acopere, eu am folosit o cratita ceramica schmitter in care cartofii se fac foarte bine,
-se prajesc la foc tare, se amesteca o data cand se pun in ulei apoi se lasa asa timp de zece minute pana prind culoare, apoi se intorc ca pe o clatita, ei lipindu-se unii de altii,
-ca garnitura am folosit cartofi noi si mustar delicat cu boabe intregi de la SMAK,
-pot spune ca a iesit o friptura perfecta greu de refuzat, cum se procedeaza,
-in primul rand se pregatesc cartofii deoarece gatirea lor dureaza mai mult decat cea a carnatilor,
-cartofii noi se curata de coaja sub jet de apa razuind cu un cutit coaja si se taie bucati aproximativ egale si groase de 1cm, astfel cartofii vor iesii rumeniti si crocanti la exterior, moi si carnosi la interior,
-se pun la prajit in ulei cat sa-i acopere, eu am folosit o cratita ceramica schmitter in care cartofii se fac foarte bine,
-se prajesc la foc tare, se amesteca o data cand se pun in ulei apoi se lasa asa timp de zece minute pana prind culoare, apoi se intorc ca pe o clatita, ei lipindu-se unii de altii,
-acum este momentul carnatilor,
se portioneaza in bucati potrivit de mari, eu i-am taiat la aproximativ 8cm
lungime,
-se cresteaza de 2-3 ori pe fiecare parte cu un cutit bine ascurtit si se pun in ulei incins pentru 2-3 minute pe fiecare parte,
-se cresteaza de 2-3 ori pe fiecare parte cu un cutit bine ascurtit si se pun in ulei incins pentru 2-3 minute pe fiecare parte,
-se prajesc si ei tot la foc
tare, iar cand prind o culoare frumoasa de pajit se scot pe farfurii, nu se tin
prea mult ca se usuca iar gustul cel mai bun este atunci cand sunt moi si
suculenti la interior si rumeniti si crocanti la exterior,
-alaturi de carnati se pun
cartofi prajiți si mustar, atat cartofii cat si carnatii se servesc calzi dar
sunt foarte buni si dupa ce s-au racit.
Alte retete traditionale romanesti, retete de carnati aici, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de carnati aici, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu