16.09.2020

Castraveti murati pentru iarna reteta

Retete Culinare Castraveti Murati Cu Hrean Pentru Iarna Fara Conservanti Reteta De Casa

Castraveti murati cu hrean reteta,

Cum se pun castravetii la murat pentru iarna simplu si usor. O reteta rapida de castraveti murati sunt castravetii murati cu hrean, nu contin conservanti si nici E-uri, sunt acri atat cat trebuie, sunt mult mai gustosi decat cei din comert, au o textura frageda si proaspata iar castravetii raman tari chiar si 2-3 ani. Cum se face reteta de castraveti murati cu hrean urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru zece borcane mari (800ml) de castraveti cu hrean, daca vrei castraveti in otet pusi perfect nu rata aceasta reteta.
Castraveti murati pentru iarna reteta,

Ingrediente castraveti murati p
entru iarna
-3,5kg castraveti cornison proaspeti
-400ml otet alb de 9 grade
-1 ceapa medie
-2 morcovi tineri
-100g hrean radacina
-3l apa
-3 linguri sare mare neiodata
-5 lingurite cimbru uscat
-10 lingurite piper boabe
-10 flori de marar uscat
-10 borcane de 800ml cu capace

Mod de preparare castraveti in otet pentru iarna
-se aleg castraveti cornison foarte proaspeti care sa incapa in borcane dar nu chiar pana sus,
-castravetii se apasa cu degetele si se verifica daca sunt tari semn ca sunt proaspeti si sunt foarte buni pentru murat,
-se spala sub jet de apa rece si se curata de orice corp strain, apoi se lasa acoperiti cu apa rece pana se pregatesc celelate ingrediente,
-borcanele se spala foarte bine si se pun alaturi,
-legumele se curata de coaja si se taie rondele,
-se pun trei litri de apa la fiert cu trei linguri pline cu sare mare pentru muraturi neiodata si se fierbe 2-3 minute,
-cat timp saramura este la fiert se asaza cat mai bine castravetii in borcane ca sa incapa cat mai multi,
-printre castraveti se pun cate cinci rondele de morcovi si hrean, doua rondele de ceapa, o floare de marar uscat, o lingurita rasa de piper boabe si jumatate de lingurita de cimbru uscat,
-se pune in fiecare borcan cate 40ml otet alb de 9 grade si se completeaza cu saramura fierbinte pana sus,
-se inchid imediat borcanele cu capace si se intorc borcanele cu capacele in jos timp de doua minute pentru a verifica integritatea borcanelor,
-daca capacele sunt bine inchise si nu curg atunci se pun borcanele la fiert intr-o cratita intinsa cu apa calda,
-se fierb borcanele timp de 2-3 minute dar nu mai mult, apoi se scot borcanele, se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie,
-castravetii ca sa ramana tari se fierb maxim 2-3 minute, doar cat sa se sterilizeze borcanele si sa tina,
-a doua zi cand sunt racite complet se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Alte retete traditionale, retete de castraveti murati aici, retete de muraturi aici, pofta buna!
Castraveti in otet reteta,

Castraveti in saramura reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu