Retete Culinare Lapte De Pasare Traditional Romanesc Reteta De Casa Dobrogeana
Lapte de pasare, un desert
deosebit preparat simplu si usor dintr-o crema fina si rafinata de vanilie si
gramajoare pufoase de spuma de albus, denumit si insula plutitoare (Île
flottante) datorat
alusului care pluteste pe crema de lapte. Desertul se serveste rece de la
frigider fiind racoros, gustos, aromat si consistent, se poate orna dupa gust
cu fulgi de ciocolata sau zahar ars, este minunat in special servit vara. Cum
se face laptele de pasare urmareste reteta mea rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-6 portii.
Ingrediente lapte de pasare
-1l lapte proaspat
-5 oua de tara
-200g zahar tos
-3 pliculete de 8g zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie mare
-un praf de sare
Mod de preparare lapte de pasare
de casa
-se alege lapte proaspat de vaca,
capra sau oaie,
-se pune laptele la fiert intr-o
craticioara mai larga,
-pana incepe laptele sa fiarba se
pregatesc celelalte ingrediente,
-ouale se separa in doua castroane
albusuri de galbenusuri si se pune cate un praf de sare in fiecare,
-zaharul tos se imparte in doua
parti egale, o parte se pune peste albusuri iar cealalta parte peste
galbenusuri,
-se mixeaza la inceput albusurile
pana se intaresc bine,
-peste galbenusuri se mai pune
zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa, se mixeaza pana devine crema,
-eu am amestecat in crema de
galbenusuri 200ml lapte rece, se amesteca mai usor in laptele fierbinte si nu exista
pericolul sa se taie,
-cand laptele incepe sa fiarba se
da focul incet si cu o lingura se pun bucati de bezea de albus sa fiarba cate
un minut pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera,
-dupa ce albusul a fost terminat,
se pun galbenusurile treptat in lapte si se amesteca bine sa nu se taie,
-se fierbe laptele la foc mic
amestecand continuu timp de 2-3 minute, sau pana cand compozitia se leaga usor si
are consistenta unei creme,
-se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se pun bucatile de albus in craticioara si se pastreaza la rece cateva ore bune
pana la servire,
-cand se serveste se pun in
castronele cate un polonic de crema de vanilie si 2-3 bucati de albus, se
serveste ca atare sau ornat cu ce ne place.
Alte retete traditionale
romanesti, retete de deserturi, prajturi si dulciuri aici, retete din bucataria
internationala aici, retete lapte de pasare aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu