Retete Culinare Musaca De Cartofi Piure Si Carne Tocata De Porc Reteta De Casa Traditionala
-2kg cartofi
-1kg carne tocata de porc
-2 cepe mari
-2 linguri bulion
-2 linguri ulei
-2 oua
-200ml iaurt gras
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-muraturi pentru servit
-pentru inceput se pun cartofii la fiert, se curata de coaja si se taie cuburi apoi se pun in apa doar cat sa-i acopere,
-se adauga o lingurita de sare si
se fierb la foc moderat acoperiti cu capac timp de 15 minute, sau pana cand
sunt fierti,
-cand sunt gata se scurg de apa
dar nu de tot si se paseaza pana se obtine un piure de cartofi fin si cremos,
-cat timp cartofii au fost la
fiert se pregateste umplutura de carne tocata,
-se incinge putin ulei intr-o
craticioara si se caleste la inceput ceapa taiata mic pana devine sticloasa,
-se adauga carnea tocata de porc
sau vita sau amestec si se amesteca bine impreuna cu ceapa pana se albeste bine, apoi se adauga pasta de tomate,
-se condimenteaza dupa gust cu
sare, piper macinat, cimbru uscat si boia de ardei dulce si se picura si putina
apa, se amesteca pe foc 2-3 minute si se opreste focul,
-se ia o tava dreptunghiulara, se
unge cu putin ulei si se asaza un strat format din jumatate din cantitatea de
piure,
-se niveleaza frumos deasupra si
se pune toata carnea tocata intr-un singur strat,
-deasupra se pune restul de piure
si se asaza uniform,
-se bat spuma ouale cu un praf de
sare si se amesteca cu iaurt, in aceasta compozitie se poate pune si o
lingurita de bulion pentru o culoare mai interesanta,
-se toarna compozitia de oua si
iaurt deasupra, se stropeste cu ulei si se da tava cu musaca la cuptor pentru 30-40
minute la 220 grade celsius, sau pana cand se rumeneste usor deasupra,
-se serveste imediat cat este
calda sau dupa ce s-a racit cand se poate taia mai bine, foarte buna este a doua zi reincalzita la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu