Retete Culinare Cotlete De Miel Cu Cartofi La Cuptor Reteta De Casa Tradiotionala
O friptura de miel delicioasa pregatita atat
pentru masa de Pasti cat si pentru orice perioada a anului este urmatoarea
reteta de cotlete de miel, cotlete prajite putin la tigaie apoi gatite la cuptor, servite
cu o garnitura super buna de cartofi fierti foarte putin apoi gatiti la cuptor pana devin
usor crocanti la exterior si moi la interior. Cum se face o friptura de miel
reusita urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt
pentru 2-3 portii de friptură.
Ingrediente friptura de miel cu cartofi
-10 cotlete de miel
-4 cartofi potriviti
-500ml apa
-100ml ulei
-1 lingura otet
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
Mod de preparare cotlete de miel
cu cartofi la cuptor
-am avut o carcasa de miel intreaga, in sfarsit am reusit sa termin mielul cumparat pentru masa de Paste, am pastrat carcasa in congelator si am tot amanat pregatirea ei pana astazi,
-10 cotlete de miel
-4 cartofi potriviti
-500ml apa
-100ml ulei
-1 lingura otet
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-am avut o carcasa de miel intreaga, in sfarsit am reusit sa termin mielul cumparat pentru masa de Paste, am pastrat carcasa in congelator si am tot amanat pregatirea ei pana astazi,
-am portionat cotletele iar restul de carne de miel cu tot cu coaste si oase le-am repartizat pentru un bors de miel gatit cu mult leustean asa cum se face cel mai bun,
-am aranjat fiecare cotlet ca la "chef la cutite", adica am curatat cu parere de rau carnea de pe oase ca altfel nu mai putem tine cotletul in mana, ce sa-ti spun ...regret si acum pentru placerea si gustul pierdut!
-am curatat grasimea in exces, am condimentat fiecare cotlet cu putina sare, piper macinat si usturoi granulat si le-am pus deoparte sa intre aromele in ele,
-cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat cuburi potrivit de mari,
-am pus cartofii la fiert in apa cat sa-i acopere in care am adaugat jumatate lingurita de sare si o lingura de otet,
-am lasat cartofii sa fiarba timp de cinci minute, apoi i-am scurs bine de zeama, i-am stropit cu o lingura de ulei si i-am amestecat bine,
-am tapetat o tava de cuptor cu hartie de copt si am asezat cartofii pe un rand, am condimentat deasupra dupa gust cu piper macinat si usturoi granulat,
-am dat tava cu cartofi la cuptor pentru 15 minute la 220 grade celsius, sau pana cand prind o crusta frumoasa deasupra, am folosit un cuptor electric,
-cat timp cartofii sunt la cuptor am gatit cotletele de miel,
-am incins putin ulei intr-o tigaie si am pus cotletele la prajit cate doua minute pe fiecare parte,
-cand au fost gata le-am scos intr-o tava si le-am invelit capetele cu staniol, apoi le-am dat la cuptor pentru cinci minute la 220 grade celsius, sau pana cand sunt rumenite dupa gustul nostru fara insa a le usca,
-ele trebuie sa fie rumene la exterior si suculente la interior,
-se servesc imediat cat sunt calde cu garnitura de cartofi copti la cuptor, se asaza pe farfurii cartofi iar de jur imprejur se pun cate 2-3 cotlete,
-nu trebuie sa lipseasca painea proaspata, muraturile preferate, vinul si berea rece.
Costite de miel cu cartofi, o friptura traditionala romaneasca pe care o mananci oricand cu placere alaturi de familie si de cei dragi. Alte retete traditionale, retete de Pasti aici, retete de fripturi si gratare aici, retete cu carne de miel si preparate din miel aici, retete bors de miel aici, retete friptura de miel aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu