Retete Culinare Mancare De Gutui Cu Carne De Pui Reteta De Casa Traditionala
-3 gutui mari
-2 pulpe de pui
-4 linguri zahar
-1 lingurita faina
-2 linguri ulei
-2 cani apa
-½ lingurita sare
-pulpele de pui se taie pe jumatate,
-gutuile se spala cu apa rece si
se taie felii eliminand cotoarele,
-faina se dizolva in putina apa
pana devine pasta,
-se incinge putin ulei intr-o
tigaie sau ceaun si se prajeste la inceput carnea,
-se scoate carnea si in uleiul
incins se pun feliutele de gutui pana prind o usoara culoare de prajit,
-se scot feliile de gutui prajite
si in uleiul incins se pune zaharul si se caramelizeaza usor fara sa se arda,
-se stinge zaharul cu putina apa
si se amesteca pana ce zaharul ars este dizolvat in apa,
-se adauga faina dizolvata in apa
ca sa nu faca cocoloase si se amesteca,
-se pun gutuile, un praf de sare
dupa gust si se completeaza cu apa pana la consistenta dorita,
-se fierbe mancarea de gutui timp
de zece minute, apoi se adauga carnea prajita si se continua fierberea inca cinci
minute sau pana cand se formeaza un sos legat,
-la final se potriveste gustul de
sare si zahar si se opreste focul,
-reteta de mancare de gutui cu pulpe de pui se serveste calda cu paine proaspata, dar foarte buna este si rece de la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu