Retete Culinare Untura Si Jumari De Porc Reteta Traditionala De Casa
Jumari se mai
pot face si de pui, rata, gasca, gaina, cocos, peste, etc. Daca jumarile se fac
din slanina simpla, prin topirea ei se obtine untura de porc, o untura curata
de culoarea mierii cand este calda si alba dupa ce s-a racit, se opreste atat
pentru gatit cat si pentru diverse preparate de patiserie cum ar fi biscuitii
de casa, etc. Din untura rezultata se mai poate face sapunul de casa
traditional, un sapun nelipsit in gospodariile de la tara.
Cu un gust de carne si
grasime prajita, pudrate cu sare si placut crocante la exterior si moi la
interior, jumarile reprezinta un fel de mancare gustos si sanatos, servite in
anotimpul rece langa o bautura fina, dand astfel un plus de energie si vigoare. Cum se fac
jumarile si untura de porc urmareste reteta mea simpla si usoara.
Ingrediente jumari de porc
-slanina de porc cu carne
-1 cana apa
-sare grunjoasa
Mod de preparare jumari de porc
de casa
-pentru jumari din slanina se alege slanina fara carne,
-slanina de porc cu carne
-1 cana apa
-sare grunjoasa
-pentru jumari din slanina se alege slanina fara carne,
-pentru jumari cu carne se alege carne de porc grasa, slanina cu carne, fleica cu multa carne, gusa de porc, etc.
-se taie carnea de porc grasa in bucati potrivit de mari, eu le-am taiat dreptunghiuri cat de cat egale,
-se incinge un ceaun si se pun bucatile de carne, se adauga o cana cu apa si se acopera partial cu capac,
-se fac jumarile mai mult sau mai
putin prajite, mai crocante sau mai moi,
-cand devin aurii si sunt gata dupa gustul fiecaruia se scot cu o spumiera, se presara imediat sare peste ele si se amesteca,
Reteta jumari de casa, foarte bune si gustoase, crocante si aromate, mananci de nu te mai saturi! Alte retete traditionale
romanesti, retete de Craciun aici, retete aperitive aici, retete fripturi aici, retete de jumari aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu