Retete Culinare Peste Caras La Cuptor Aromat Cu Sos De Bere Reteta De Casa Traditionala
O reteta de peste rapida si
simplu de gatit in orice bucatarie este urmatoarea reteta de peste caras aromat
la cuptor in sos de bere, un preparat culinar gustos si sanatos pe care eu il
gatesc ori de cate ori sunt in criza de timp si am si alte treburi de facut,
deoarece se prepara usor si nu trebuie sa ai grija lui. Merge foarte bine
preparat in perioadele de post cand este dezlegare la peste, dar si pentru o
mancare de peste pentru weekend. Cum se face pestele la cuptor in sos de bere
urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 1-2 portii de peste cu bere.
Ingrediente peste la cuptor cu sos de bere
-1 caras mare de 1kg
-1 bere blonda 500ml
-1 lamaie
-1 lingura ulei de masline
-1 lingurita rasa sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita marar si patrunjel uscat
-¼ lingurita fulgi de ardei iute
-1 caras mare de 1kg
-1 bere blonda 500ml
-1 lamaie
-1 lingura ulei de masline
-1 lingurita rasa sare grunjoasa
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita marar si patrunjel uscat
-¼ lingurita fulgi de ardei iute
Mod de preparare caras la cuptor
cu sos de bere
-pestele caras se curata de
solzi, intestine si branhii si se spala bine sub jet de apa rece,
-se scurge bine carasul si se
pudreaza cu sare atat la exterior cat si la interior, apoi se lasa jumatate de
ora sa intre sarea in el,
-in acest timp se unge o tava de
cuptor cu putin ulei de masline, o lamaie se taie feliute, se pregatesc toate condimentele,
-se condimenteaza pestele atat la interior cat si la exterior dupa gust cu toate condimentele si plantele
aromatice enumerate mai sus si se asaza in tava de cuptor,
-se pun 2-3 feliute de lamaie in
burta pestelui, iar in tava se toarna usor berea,
-se alege o bere neamaruie, berea
se poate inlocui si cu un vin alb demisec pentru cine nu tolereaza berea,
-se da tava la cuptorul bine incins pentru
30-40 minute la 220 grade celsius, sau pana cand pestele este facut dupa gustul
fiecaruia,
-dupa 30 minute se stropeste
periodic pestele cu sosul format in tava pana cand este gata,
-se serveste cald cu feliute de lamaie, paine proaspata sau mamaliga si o bere sau un vin rece alaturi,
-se serveste cald cu feliute de lamaie, paine proaspata sau mamaliga si o bere sau un vin rece alaturi,
-reteta cu peste caras este super buna, carasul este un pește de apa dulce cu o carne dulce imposibil sa nu-ti placa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu