Retete Culinare Mancare De Gutui De Post Taraneasca Reteta Traditionala De Casa
O mancare de post taraneasca foarte simplu si usor de gatit in orice bucatarie este urmatoarea reteta de mancare de gutui de post fara carne, un preparat culinar foarte gustos si placut aromat, o mancare dulce acrisoara imposibil sa nu-ti placa. Cum se face mancarea de gutui de post urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru patru 4-5 portii.
Ingrediente mancare de gutui
-4 gutui romanesti mari
-4 linguri zahar tos
-2 linguri ulei
-1 lingurita cu varf faina
-500ml apa
-¼ lingurita sare grunjoasa
Mod de preparare mancare de gutui de post
Cum se procedeaza pentru o
mancare de gutui reusita, reteta video este si pe YouTube aici,
-in primul rand se pregatesc
toate ingredientele deoarece reteta este rapida,
-gutuile obligatoriu romanesti si
bine coapte si frumos mirositoare se spala sub jet de apa rece,
-se sterg cu servetele si se taie
felii indepartand cotorul,
-se pune putin ulei de preferinta
intr-un ceaun sau intr-un vas cu fundul gros,
-faina se dizolva bine fara a
face cocoloase intr-o cana cu apa,
-se aprinde aragazul si cand uleiul
este incins se pun feliile de gutui si se prajesc amestecandu-le periodic pana
cand prind o culoare frumoasa de prajit,
-se scot usor feliile de gutui prajite cu o paleta fara a le rupe si se pune zaharul tos,
-cand zaharul este caramelizat usor fara a fi ars ca se amaraste, se stinge cu o cana de apa si se amesteca
pe foc pana ce zaharul este complet dizolvat,
-se pune si cealalta cana de apa
cu faina, se amesteca si se da in clocot,
-se pun gutuile prajite si se mai
completeaza cu apa daca mai este nevoie,
-se adauga sare dupa gust si se
continua fierberea 10-15 minute, pana cand se formeaza un sos legat,
-reteta de mancare de gutui taraneasca se serveste calda cu paine proaspata, dar cea mai buna este rece chiar de la frigider, este
racoroasa si foarte placuta la gust incat o poti manca si ca desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu