Retete Culinare Mancare De Mazare Scazuta Cu Carnati De Porc Reteta De Casa Taraneasca Traditionala
-1kg mazare congelata
-500g carnati de porc de casa
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-2 cepe mari
-2 linguri mari pasta de tomate
-1 lingurita plina faina
-1 foaie de dafin mare
-½ legatura marar verde
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura patrunjel verde
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼ lingurita piper negru macinat
-750ml apa
-carnatii se taie felii sau bucati potrivit de mari, apoi se prajesc 2-3 minute intr-un ceaun cu ulei incins doar cat sa prinda putina culoare si gust de prajit,
-se scoate din grasimea lasata de la cârnați si se pune ceapa taiata marunt sa se caleasca pana se inmoaie si devine sticloasa,
-se pune mazarea congelata si se amesteca periodic, dupa cinci minute se pune faina in ploaie amestecand continuu, apoi bulion si se amesteca bine,
-se completeaza cu apa calda doar cat sa acopere mazarea si sa se formeze un sos subtire,
-se adauga dupa gust condimente si plante aromatice si se continua fierberea,
-dupa zece minute se pun bucatile de carnati si se continua fierberea inca zece minute, sau pana cand mazarea este fiarta si mancarea scade si se formeaza un sos legat,
-sare se pune cu moderatie deoarece carnatii au destula sare,
-cand mancarea de mazare cu carnati este gata se pune verdeata tocata marunt si se opreste focul,
-mancarea de mazăre se serveste calda cu paine de casa si dupa gust cu o lingura de smantana sau iaurt.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carne aici, retete cu carnati aici, retete cu mazare aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu