Retete Culinare Oua Umplute Cu Pate Si Ton Reteta De Casa Traditionala
Oua umplute cu ton, pate de porc
si maioneza de casa, ornate cu castraveti si gogosari murati in otet, o varianta simpla si
usoara pentru un aperitiv gustos si aspectuos cu un gust divin, pufoase si cremoase,
nelipsite de la orice ocazie si eveniment sau sarbatoare. Cum se fac ouale
umplute cu ton urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un platou cu 12 ouă umplute.
Ingrediente oua umplute cu ton si
maioneza
-6 oua mari de tara proaspete
-1 conserva de ton in ulei (200g)
-1 pate de porc (100g)
-1 lingura plina maioneza de casa
-1 lingurita plina mustar dijon
-½ lingurita sare
-¼ lingurita piper negru macinat
Mod de preparare oua umplute cu
pate si ton
-ouale se fierb tari, se lasa sa
se raceasca putin apoi se curata de coaja si se taie pe jumatate,
-galbenusurile fierte se pun
intr-un bol, se adauga conserva de ton scursa de ulei, pate-ul de porc sau de pui dupa preferinta,
maioneza si mustar, sare si piper macinat dupa gust,
-se mixeaza continutul cu un
mixer vertical cateva secunde pana devine pasta, se picura si putin ulei din conserva de peste
si se mai potriveste gustul de sare,
-la final compozitia pentru oua trebuie sa
fie pufoasa si cremoasa, se pune intr-un posh si se umplu albusurile cu ea,
-se asaza albusurile umplute pe
un platou cu umplutura in sus si se orneaza dupa gust si imaginatie cu
betisoare de gogosari si castraveti in otet, marar si patrunjel verde, etc,
-ouale umplute cu ton se pot servi si stropite cu un
sos de maioneza preparat rapid din iaurt gras sau smantana si maioneza in
proportie de 1:3 maioneza si iaurt,
-cum se face maioneza, o reteta rapida de maioneză de
casa preparata in doar 2-3 minute la zepter este aici,
-umplutura ramasa se asaza
intr-un castron, se orneaza si se serveste tot ca aperitiv sub forma de pate de
ton,
-ouale umplute cu ton la conserva se
pastreaza la frigider si se servesc reci sub forma de aperitiv rece, gustare
rapida sau fel de mancare principal.
Nelipsite la trecerea dintre ani
la masa de Revelion cand se mananca un preparat din peste, te incanta si te inveselesc cu gustul si aspectul lor. Alte retete traditionale, retete
oua umplute aici, retete aperitive aici, retete de Craciun aici, retete de
pește si preparate din peste aici, retete cu porc aici, retete pate de casa aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu