Retete Culinare Calavie Sau Paine Cu Vin Si Zahar Reteta Traditionala Romaneasca
Cum se face calavie, obiceiuri traditionale romanesti bisericesti si manastiresti. Călăvie sau paine cu vin, un preparat culinar de casa foarte gustos care se poate prepara oricand cu paine calda, zahar tos si vin rosu de butuc rece.
Ingrediente calavie
-paine impletita calda-zahar tos
-vin rosu de butuc
Mod de preparare paine cu vin
Pentru usurarea sufletelor celor raposati, la priveghi sau parastase se imparte calavie, adica paine calda cu vin rosu si zahar. Fiind deosebit de buna putem sa facem călăvie oricand fara un motiv anume, doar ca ne place sau cand avem o paine aburinda pregatita chiar de noi, ne incolteste imediat ideea de a face calavie. Ne vom aminti apoi imediat de copilarie, de bunici sau de parinti. Cum se face călăvie urmareste reteta mea simpla si usoara,
-calavie sau paine cu zahar si vin, cum se prepara cea mai buna si mai simpla reteta de calavie,
-se cumpara o pâine calda, sau se face o paine de casa,
-se rupe bucati cat timp painea este calda si se pune intr-un castron,
-calavie sau paine cu zahar si vin, cum se prepara cea mai buna si mai simpla reteta de calavie,
-se cumpara o pâine calda, sau se face o paine de casa,
-se rupe bucati cat timp painea este calda si se pune intr-un castron,
-se presara deasupra cu zahar tos din belsug,
-se lasa cateva minute ca painea sa absoarba tot vinul apoi se stropeste cu alt vin,
-se serveste calavia imediat ca o mancare, gustare sau un desert foarte sanatos, hranitor, energizant si revigorant.
Alte retete traditionale romanesti, retete bisericesti aici, retete diverse aici, retete de post aici, retete deserturi aici.
-se lasa cateva minute ca painea sa absoarba tot vinul apoi se stropeste cu alt vin,
-se serveste calavia imediat ca o mancare, gustare sau un desert foarte sanatos, hranitor, energizant si revigorant.
Alte retete traditionale romanesti, retete bisericesti aici, retete diverse aici, retete de post aici, retete deserturi aici.