Retete Culinare Piept De Pui Cu Legume Si Susan Reteta Chinezeasca La Tigaie
Mancare de vara asiatica gatita rapid la tigaie in stil chinezesc foarte aromata, gustoasa, sanatoasa si fresh, reteta cu piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, gras si capia, bulion, seminte de susan, sare, piper, boia, cimbru, vin alb si sos de soia, retete mancaruri cu carne si legume de casa rapide.
Ingrediente pui cu legume si susan
-1 piept de pui-½ kg ardei gras galben
-½ kg ardei capia rosu
-1 ardei iute
-3 rosii mari
-3 linguri ulei de floarea soarelui
-3 linguri seminte de susan
-2 catei de usturoi
-1 ceapa
-1 lingurita bulion
-1 lingura sos de soia
-1 lingurita sare
-1 lingurita rasa piper macinat
-100ml apa si vin alb demisec
-½ lingurita zahar, cimbru si boia
Mod de preparare piept de pui cu legume si susan
Cum se face pui cu legume si susan urmareste reteta mea simpla si usoara explicata si fotografiata pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,-pieptul de pui se curata de
piele si se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa prinda
gust zece minute cat timp se pregatesc legumele,
-ardeii se curata si se taie fideluta,
-rosiile se taie cubulete,
-ardeii se curata si se taie fideluta,
-rosiile se taie cubulete,
-usturoiul se taie
marunt,
-ciusca iute se taie betisoare,
-se incinge ulei intr-o tigaie si
se prajeste la foc tare pieptul de pui pana isi schimba culoarea, trebuie sa
fie facut dar moale si suculent fara a fi uscat,
-se pun condimentele si plantele aromatice si se stropeste cu vin si apa,
-se continua gatirea pana cand ardeiul este patruns, este foarte bun usor aldente deci nu se inmoaie prea tare,
-dupa un minut se opreste focul, se potriveste gustul de sare si piper, se presara deasupra seminte de susan si se serveste imediat cat este calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu