Retete Culinare Piure De cartofi Cu Lapte Si Unt Reteta De Casa Vegetariana
Piure de cartofi, un preparat culinar foarte bun, gustos si hranitor indragit de toata lumea de la mic la mare si savurat cu multa placere alaturi de o friptura la gratar sau cuptor, ostropel de pui sau chiftele marinate, gatit foarte simplu acasa cu cartofi fierti pasati cu lapte, unt si putina sare.
Ingrediente piure de cartofi
-1kg cartofi albi
-100ml lapte
-1 cub de unt
-½ lingurita sare
-100ml lapte
-1 cub de unt
-½ lingurita sare
Mod de preparare piure de cartofi de casa
-cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, apoi se pun intr-o cratita si se adauga apa peste ei cat sa fie complet acoperiti,-se adauga sare si se pun la fiert la foc mic, acoperind cratita cu un capac,
-dupa ce cartofii sunt fierti si i-am incercat cu o furculita, se scurge zeama dar nu se arunca toata, pentru ca putem avea nevoie de ea mai tarziu,
-se zdrobesc bine cartofii si se paseaza, se mai adauga dupa gust sare, unt si putina zeama de cartofi, dupa care se omogenizeaza impreuna,
-se adauga lapte caldut si se amesteca bine impreuna pana cand piure-ul de cartofi capata consistenta dorita, mai moale sau mai consistent, dupa preferinta fiecaruia,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu