Retete Culinare Piure De Pastarnac Cu Lapte Si Unt Reteta De Casa Vegetariana
Piure de pastarnac, un preparat culinar pe baza de păstârnac fiert, pasat cu lapte si unt, foarte gustos, cremos, delicat si sanatos cu un gust dulceag care are o aroma si o consistenta aparte, este o garnitura mai speciala care se mananca alaturi de o friptura din carne de porc, pui, vita sau peste si o salata proaspata sau muraturi asortate.
Ingrediente piure de pastarnac
-1 pastarnac-1 cub de unt
-100ml lapte
-½ lingurita sare
Mod de preparare piure de pastarnac cu lapte si unt
-pastarnacul se curata de coaja, se spala cu apa rece si se taie bucati mari,-se pun bucatile de pastarnac intr-o cratita cu putina apa si sare si se lasa sa fiarba,
-cand pastarnacul a fiert, se scurge de apa si se paseaza bine cu telul pentru piure,
-se adauga dupa gust sare, unt si lapte caldut, iar daca mai este nevoie se poate adauga si putina zeama in care a fiert pastarnacul,
-se amesteca si se paseaza bine pana cand capata o consistenta cremoasa, dar mai subtire decat piure-ul de cartofi,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu