Reteta
Rosii La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve De Casa Cu Legume
Conserva de rosii intregi la borcan in suc de rosii sau
rosii in bulion la borcan pentru iarna, o conservă naturala pentru iarnă fara
E-uri si conservanti nelipsita din orice gospodarie si bucatarie romaneasca. Se
fac foarte simplu si usor iar gustul nu se aseamana cu produsele cumparate din
magazine. Conserve de rosii intregi la borcan fierte in suc propriu, ideale
pentru gatit diverse ciorbe si mancaruri cu carne sau legume, retete de post,
etc.
Ingrediente rosii la borcan pentru iarna
-rosii prunisoare sau cherry -rosii pentru suc de roșii -sare si zahar dupa gust -borcane de 800ml cu capace
Mod de preparare rosii intregi la borcan pentru iarna
Cum se pun rosiile la borcan pentru iarna urmareste reteta
mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-rosiile romanesti de calitate, sanatoase si bine coapte, se
spala cu apa rece, -rosiile cele mai mici se asaza cat mai bine in borcane,
-restul de rosii se mixeaza iar sucul rezultat se fierbe 15
minute, -in suc se adauga optional putin zahar si sare neiodata
pentru muraturi, -ca sa dau niste cantitati aproximative, la doua borcane de
800ml eu am folosit 20 rosii prunisoare mici, 600ml suc de rosii proaspat fiert
si jumatate lingurita sare si zahar, -dupa ce a fiert sucul de rosii se pune fierbinte in
borcane, se inchid borcanele imediat cu capace si se intorc pentru doua minute
cu capacele in jos pentru a le verifica integritatea,
-daca sunt bine inchise se intorc invers si se fierb timp
de 20-30 minute intr-o cratita larga cu apa,
-sare si zahar se pune doar pentru gust, conservele de rosii
tin foarte bine si fara ele, -dupa ce au fiert borcanele se scot din apa, se acopera cu
prosoape si se lasa sa se raceasca singure pana a doua zi cand se depoziteaza
in camara cu bunatati pentru iarna. Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi pentru iarna aici, retete cu legumeaici, retete de postaici, retete vegetarieneaici, retete cu rosiiaici, pofta buna!
Saramura De Porc Cu Legume La Gratar Reteta De Casa Dobrogeana Retete Fripturi Si Gratare
Rețetă saramură de porc cu rosii si ardei copti reteta
taraneasca de casa, o mancare de vara traditionala romaneasca gatita foarte des
in bucataria dobrogeana cu carne de porc fripta la gratar sau grill, un sos
de legume proaspete coapte cu usturoi, condimente si mirodenii, o mancare
placut sarata si picanta, dulce si aromata, delicioasa si satioasa, un preparat
culinar gatit pur momanesc foarte gustos si sanatos, o friptură simpla, usoara
si rapida, ideala pentru o masa de weekend in familie, sau la petreceri cu
prietenii. Friptura se serveste cu paine proaspata sau traditional cu mamaliga,
alaturi bineinteles de un vin bun natural de casa si multa voie buna.
Ingrediente saramura de porc la gratar
-6 felii ceafa de porc (carne de porc) -6 ardei capia rosu -8 roșii mari bine coapte -3 ardei iuti -4 catei de usturoi -½ lingurita sare si piper macinat dupa gust -100ml apa daca rosiile nu sunt zemoase -patrunjel verde pentru servit -mamaliga pentru servit
Mod de preparare saramura de porc cu legume
Cum se face saramura de porc urmareste reteta mea simpla si
usoara, ingredientele sunt pentru sase portii, reteta video este si pe YouTube
aici,
-legumele se spala cu apa rece si se sterg cu servetele, -se pun pe un gratar incins, grill sau pe o tigaie asa cum
am procedat eu,
-se intorc pe toate partile pana cand sunt bine patrunse, -se aleg de preferat rosii rotunde ca sunt mai moi si mai
zemoase, eu am avut rosii prunisoare si nu prea au fost de calitate deaoarece nu au avut zeama,
-cand sunt bine coapte se scot intr-o cratita cu capac, se
presara sare peste ele, se acopera si se aburesc timp de zece minute, -dupa acest timp rosiile se curata de coaja si cu o furculita
se paseaza eliminand cotorul, ardeii se curata de coaja, cotor si seminte si se
rup fasii, -cateii de usturoi se curata si se zdrobesc ca pentru
mujdei, -intr-o craticioara se pun rosiile si usturoiul si se
amesteca, se adauga ardeii iuti si ardeii kapia si se amesteca, -daca rosiile nu sunt suficient de zemoase se picura putina
apa, se adauga sare dupa gust si un praf de piper numai pentru aroma, -se acopera craticioara, se da doar in clocot si se
pastreaza calda langa grătar, -ceafa de porc se feliaza si se frige rapid la gratar,
grill sau la o tigaie de fonta asa cum am procedat eu,
-se presara peste ele sare si piper si intorc pe ambele
parti pana cand sunt bine patrunse,
-apoi se pun in craticioara cu sos de legume coapte, se
introduc in sosul tomat format si se acopera cu capac pentru zece minute sa li
se amestece aromele, -se presara deasupra patrunjel verde si se serveste
saramura calda sau rece cu paine de casa sau mamaliguta, alaturi de bautura
preferata, -acest fel de mancare se prepara de obicei la gratar la aer
liber, dar merge foarte simplu si usor preparata si la grill pe aragaz in
bucatarie.
Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuriaici, retete de fripturi si gratareaici, retete cu porcaici, retete de Craciunaici, pofta buna!
Retete Crenvursti
In Aluat Foietaj La Cuptor Cu Mac Reteta Covridog De Casa
Crenvursti in foietaj cu mustar si ketchup, reteta covridog
de casa, rețetă cârnăciori sau crenvurști in aluat foietaj cu mac, un preparat
gustos si delicios, crocant, moale, pufos, picant, un aperitiv si o gustare de
patiserie calda dar si rece binevenita oricand, ieftin, rapid, bun, simplu si
usor de realizat, o mancare stradala de tip fast food care poate fi gatita si
acasa in bucatarie.
Ingrediente crenvursti in aluat foietaj
-7 crenvursti sau carnaciori picanti si afumati -½ pachet foitaj 200g -1 lingurita seminte de mac -1 ou
Mod de preparare carnaciori in aluat foietaj
Cum
se fac crenvurstii in foietaj urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta
video este si pe YouTube aici,
-aluatul de foitaj se dezgheata dar nu de tot pentru a se
folosi mai rece, -se intinde aluatul de dimensiunea crenvurstilor, apoi se
pune cate un crenvusti si se ruleaza, -se lipeste bine la imbinare, dupa care se taie in 4 parti
egale sau se lasa intreg, -fiecare bucata obtinuta se unge cu ou batut si se presara
cu seminte de mac, -se asaza toti crenvurstii in foietaj intr-o tava de cuptor
tapetata cu hartie de copt cu ptutin spatiu intre ei,
-se coc la 250 de grade celsius timp de 15 minute pana cand
sunt gata rumeniti, -se scot din tava, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se
mananca calzi sau reci cu bere rece si diverse sosuri preferate, ketchup, muștar, maioneza,
sos de iaurt, tzatziki, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete de covridogaici, retete mancaruri stradaleaici, retete mancaruri fast foodaici, retete de aperitiveaici, pofta buna!