Retete Placinte Rulouri Tigarete Umplute Cu Branza Si Spanac Reteta De Casa Dobrogeana
Placinte tigarete cu branza si spanac, rulouri sau burek de casa, o reteta minunata de placinta imprumutata din bucataria turceasca si greceasca, frageda si crocanta, simplu si rapid de preparat care te vor incanta imediat cu gustul lor minunat, reteta video este si pe YouTube aici.
Ingrediente rulouri cu branza si spanac
-1 pachet foi de placinta subtiri-1 ou
-200g spanac proaspat
-100g branza sarata
-50ml ulei
Mod de preparare tigarete cu branza si spanac
-spanacul proaspat se curata de codite, se spala bine cu apa rece si se opareste doua minute in apa care fierbe, apoi se scoate din apa, se scurge bine si se toaca amarunt,-branza se rade pe razatoarea
mare, iar dupa ce spanacul s-a racit putin se amesteca cu branza rasa, se adauga dupa gust putin piper macinat,
-se desfac foile de placinta si se taie in 4 dreptunghiuri egale,
-se ia un dreptunghi, se stropeste cu putin ulei si se continua asa pana cand se asaza 4 foi de placinta una peste cealalta,
-peste ultima foaie se asaza un strat uniform din compozitia de branza cu spanac, apoi se ruleaza strans sub forma unei tigarete,
-se continua asemanator cu restul tigaretelor si se asaza intr-o tava cu putin spatiu intre ele, dupa care se ung deasupra cu ou batut,
-se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 15-20 minute pana cand sunt gata si au capatat o culoare aurie,
-se servesc calde sau reci, merg foarte bine cu un pahar de iaurt gras natural si de ce nu cu un pahar de bere buna,
-se desfac foile de placinta si se taie in 4 dreptunghiuri egale,
-se ia un dreptunghi, se stropeste cu putin ulei si se continua asa pana cand se asaza 4 foi de placinta una peste cealalta,
-peste ultima foaie se asaza un strat uniform din compozitia de branza cu spanac, apoi se ruleaza strans sub forma unei tigarete,
-se continua asemanator cu restul tigaretelor si se asaza intr-o tava cu putin spatiu intre ele, dupa care se ung deasupra cu ou batut,
-se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 15-20 minute pana cand sunt gata si au capatat o culoare aurie,
-se servesc calde sau reci, merg foarte bine cu un pahar de iaurt gras natural si de ce nu cu un pahar de bere buna,
-dar reteta de placinte tigarete se poate face si doar cu o singura umplutura, doar cu branza sau doar cu spanac.
Alte retete traditionale romanesti, reteta de placinta aici, retete de placinte tigarete aici, retete aperitive aici, retete de patisserie aici, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, reteta de placinta aici, retete de placinte tigarete aici, retete aperitive aici, retete de patisserie aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu