19.01.2022

Ciorba de oase de porc reteta

Reteta Ciorba De Oase De Porc Cu Legume Retete Ciorbe Si Borsuri Romanesti


Ciorba de oase de porc reteta cu coaste scaricica carne purcel legume bors retete mancare mancaruri ciorbe borsuri craciun revelion,

Dupa sarbatori merge de minune o ciorba acra cu oase de porc si legume, o ciorba de porc foarte gustoasa si sanatoasa gatita taraneste cu de toate, o mancare ca la mama acasa. O ciorba cu bors de culoare alba cum este cea mai buna, exclus rosie cu bulion sau suc de rosii, buna de te scoala din boala cum se zice in popor, cu efect garantat 100% si pentru mahmureala deci merge servita si dimineata dupa petreceri. Se prepara de obicei pentru masa de Craciun, Revelion, sau weekend, cum se face ciorba cu oase de porc urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru o oala de ciorba de 5 litri.

Ciorba de oase de porc reteta cu coaste scaricica carne purcel legume bors retete mancare mancaruri ciorbe borsuri craciun revelion,

Ingrediente ciorba de coaste de porc

-1,5 kg coaste de porc
-1 ceapă mare 180g
-1 ardei gras mare 130g
-3 morcovi baby 80g
-1 cartof mare 250g
-1 felie țelină radacina 100g
-1 pătrunjel radacina 100g
-1 lingura orez
-1 lingurita de sare
-2-3 ouă
-2 litri bors acru de casa
-1,5 litri apă
-½ legatura patrunjel verde
-½ legatura marar verde
-½ legatura leustean verde

Mod de preparare ciorba de oase de porc

Cum se face ciorba cu coaste de porc urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-se alege carne de porc proaspata, eu am ales de la coaste doar partea cu zgarci si os moale, se spala cu apa rece, se taie bucati si se pune la fiert in apa doar cat s-o acopere, cand se formeaza spuma se spumeaza si se continua fierberea 30 minute la foc potrivit,
-in acest timp se pregatesc legumele care se curata si se taie astfel: ceapa marunt, ardeiul, telina, patrunjelul si morcovii cubulete, cartofii cuburi potrivit de mari, iar verdeata se toaca marunt,
-ouale se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga putina apa rece si se amesteca bine, iar borsul acru se pune separat sa fiarba,
-dupa 30 minute se pun toate legumele si o lingura de orez si se continua fierberea inca 20 minute, sau pana cand toate ingredientele sunt fierte,
-se potriveste gustul de sare, se adauga borsul fierbinte, se amesteca si se drege ciorba cu oua, la final se adauga verdeata si se acopera ciorba pentru 10 minute,
-se serveste ciorba calda cu paine si ardei iute alaturi, eu am servit-o si cu smantana si usturoi, ca o ciorba de burta sau radauteana.
Alte retete traditionale romanesti, retete de ciorbe si supe aici, retete de Craciun aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Ciorba de oase de porc reteta cu coaste scaricica carne purcel legume bors retete mancare mancaruri ciorbe borsuri craciun revelion,

Ciorba de oase de porc reteta cu coaste scaricica carne purcel legume bors retete mancare mancaruri ciorbe borsuri craciun revelion,

Ciorba de oase de porc reteta cu coaste scaricica carne purcel legume bors retete mancare mancaruri ciorbe borsuri craciun revelion,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu