23.03.2022

Mancare de urzici cu leurda reteta

Mancare De Urzici Cu Leurda Reteta De Post Rapida Retete Mancaruri Vegane


Mancare de urzici cu leurda si usturoi reteta de post taraneasca de casa gatita la ceaun vegana vegetariana retete mancaruri legume ciulama piure scazuta,

Cum se face o mancare de urzici reusita, reteta mancare de urzici cu usturoi si leurda gatita taraneste la ceaun, reteta de ciulama de urzici sau piure de urzici, o mancare de urzici de post facuta acasa cu un gust super bun daca sti s-o gatesti cum trebuie, o mancare vegana de culoare verde foarte sanatoasa, satioasa si gustoasa, bogata in vitamine si minerale, contine mult fier si este recomandata in anemie, imunitate si detoxifiere, nu rata o cura cu urzici in primavara aceasta.
Mancarea de urzici este mancarea mea preferata pe care o gatesc in fiecare primavara, indiferent daca pun si leurda reteta de mancare de urzici scazuta se face la fel, se serveste rece sau calda cu mamaliga sau cu paine prajita, cu putin piper sau boia iar daca nu este post merge cu oua ochiuri. Ingredientele sunt pentru 2-3 portii iar timpul de gatire este de 20-30 minute.


Ingrediente mancare de urzici cu leurda

-2 pungulite cu urzici tinere 300g
-2 legaturi mici de leurdă tanara
-3 catei de usturoi
-50-70 ml ulei
-1 lingura cu varf de făină
-½ lingurita sare dupa gust
-1 litru apa pentru fiert urzicile

Mod de preparare mancare de urzici

Cum se face mancarea de urzici cu leurda urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru un gust bun se aleg numai urzici tinere,
-cele batrane vor avea un gust tare de iarba,
-se aleg numai varfurile tinere de la urzici cu tot cu codite,
-cea mai buna mâncare de urzici se face numai primavara cand apar prima data urzicile, incearca si o sa vezi diferenta,
-urzicile alese si curatate de orice corp strain se spala in mai multe ape pana raman perfect curate,
-se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pana ce apa curge curata,
-la fel si leurda se curata de coditele prea groase si se spala cu apa rece,
-se pune suficienta apa la fiert, eu am pus 1 litru dar poti pune si 1,5 litri deoarece zeama de la urzici ramasa se poate bea,
-cand apa fierbe se pun urzicile si se fierb la foc potrivit timp de zece minute, apoi se pune si leurda iar dupa doua minute se opreste focul,
-se strecoara compozitia, urzicile se lasa in sita sa se scurga, iar zeama de urzici se pastreaza pentru gatit,
-dupa ce urzicile s-au racorit putin, se scurg de zeama, se pun pe un tocator si se taie marunt,
-usturoiul se curata si se piseaza ca pentru mujdei,
-se incinge putin ulei intr-un ceaunel si se prajesc urzicile timp de un minut amestecandu-le continuu in uleiul incins,
-se pune o lingura plina cu varf de faina si se amesteca bine 20 secunde,
-apoi se adauga treptat zeama de urzici amestecand continuu pana la consistenta unei ciulamale, ca a unei smantani care curge,
-se adauga sare dupa gust si se continua fierberea timp de zece minute, sau pana cand urzicile sunt legate,
-la final se adauga pasta de usturoi si se mai potriveste gustul de sare, dupa inca un minut se opreste focul,
-chiar daca leurda are gust de usturoi eu am mai pus si putin usturoi si a meritat,
-urzicile cand se racesc se mai intaresc, cand sunt calde sunt mai zemoase,
-atat urzicile calde cat si cele reci sunt foarte bune si gustoase si au gusturi diferite, deci trebuie incercate ambele variante.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu urzici aici, retete vegane aici, retete cu legume aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Mancare de urzici cu leurda si usturoi reteta de post taraneasca de casa gatita la ceaun vegana vegetariana retete mancaruri legume ciulama piure scazuta,

Mancare de urzici cu leurda si usturoi reteta de post taraneasca de casa gatita la ceaun vegana vegetariana retete mancaruri legume ciulama piure scazuta,

18.03.2022

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta

Tocana De Cartofi Cu Ciuperci De Post Retete De Mancare Reteta Tocane Si Tocanite Taranesti De Casa


Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Ce mai gatim de post astazi? Va propun o tocana taraneasca de cartofi cu ciuperci si sos de rosii gatita bineinteles de post ca la manastire cu mici imbunatatiri, reteta mancare de cartofi cu ciuperci champignon si sos tomat gatita vegan foarte rapid la tigaie fara carne, doar cu legume si verdeata proaspata.
Tocană sau tocăniță taraneasca cu cartofi si ciuperci intalnita des in bucataria de casa taraneasca si manastireasca, un fel de mancare vegana cu un gust super bun si gustos, satioasa si sanatoasa, retete de mancare de post, retete de mancaruri cu legume pur romanesti pentru perioadele de post, ingredientele sunt pentru 4-5 portii, iar timpul de gatire este de 30 minute.

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post la tigaie reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Ingrediente mancare de cartofi cu ciuperci de post

-1kg cartofi
-500g ciuperci champignon
-400g conserva de roșii tocate in suc de rosii
-400ml apa
-70ml ulei pentru gătit
-2 catei de usturoi
-1 ardei iute mic
-1 ceapă mare 200g
-1 foaie de dafin
-1,5 lingurita sare
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita zahăr, cimbru uscat, piper macinat, usturoi granulat,
-½ legatura mărar si pătrunjel verde
-250ml ulei pentru prăjit cartofii

Mod de preparare tocana de cartofi cu ciuperci de post

Cum se face tocanita de cartofi cu ciuperci urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-in primul rand se pregatesc cartofii, mie imi plac cartofii putin prajiti inainte, au un gust mult mai bun si dau un alt fel de gust mancarii,
-dar cine prefera cartofii doar fierti ii poate adauga cruzi in mancare,
-cartofii se curata si se taie cuburi potrivit de mari apoi se prajesc la foc tare in ulei incins pana prind o crusta de prajit,
-cand sunt gata se scot cu paleta intr-o farfurie,
-cat timp cartofii sunt la prajit se curata o ceapa mare si se taie marunt,
-usturoiul se taie si el marunt,
-ardeiul iute se taie rondele subtiri,
-ciupercile se spala si se taie felii daca sunt prea mari, daca sunt mici se lasa intregi sau se taie pe jumatate,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste timp de 30 secunde usturoiul si ardeiul iute,
-apoi se adauga ceapa si o lingurita de sare,
-cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile care se gatesc 3 minute fara a le lasa sa scada in volum si a pierde din zeama lor,
-se pune conserva de rosii cubulete, condimente si plante aromatice dupa gust,
-eu am pus cimbru, piper, zahar, usturoi si dafin, se amesteca pe foc si se completeaza cu 400ml apa,
-dupa 5 minute se pun cartofii iar dupa 15 minute se pune verdeata tocata marunt si se opreste focul,
-daca s-a scapat apa mai multa pentru a ingrosa sosul se piseaza 2-3 cartofi,
-tocana de cartofi cu ciuperci se serveste calda sau rece asa cum este sau cu muraturi si paine proaspata,
-merge cu un ardei iute murat, varza acra, gogosari murati, castraveti in otet.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tocanite aici, retete cu ciuperci aici, retete cu legume aici, retete vegetariene aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Tocanita de cartofi cu ciuperci de post la tigaie reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,


Tocanita de cartofi cu ciuperci de post reteta vegana tocana mancare legume sos tomat retete mancaruri tocane tocanite,

14.03.2022

Paste cu mazare de post reteta

Retete Culinare Mancare De Mazare Cu Paste Reteta Vegana De Post


Paste cu mazare reteta de post vegana retete mancare tocana tocanita mancaruri legume cartofi rosii ceapa usturoi ulei marar patrunjel,

Deoarece este weekend si suntem in timpul Postului Mare va propun sa ne alimentam sanatos cu o reteta vegana, o mancare de post pe baza de paste si legume, un preparat gatit rapid la tigaie foarte gustos cu paste fainoase, mazare boabe, cartofi, rosii, usturoi, ulei de masline, marar si patrunjel. Cum se face mancarea de mazare cu paste urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru aproximativ 6-8 portii, iar timpul de preparare in jur de 30 minute.

Paste cu mazare reteta de post vegana retete mancare tocana tocanita mancaruri legume cartofi rosii ceapa usturoi ulei marar patrunjel,

Ingrediente paste cu mazare de post

-500g mazăre congelata
-400g roșii decojite la conserva
-300g cartofi
-300g paste
-150g ceapă
-10g usturoi
-70ml ulei de măsline
-1 ardei iute mic
-1 lingurita sare
-½ lingurita zahăr
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura mărar verde
-¼ legatura pătrunjel verde

Mod de preparare paste cu mazare

Cum se procedeaza pas cu pas pentru o mancare de paste cu legume reusita ca la mama acasa urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, atat legumele si pastele cat si condimentele si ierburile aromatice,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-cartofii se curata si se taie cuburi mici,
-usturoiul se curata si se taie marunt,
-verdeata se taie marunt,
-ardeiul iute se taie rondele,
-rosiile din conserva se taie feliute,
-ca ingrediente am folosit "Mazare verde boabe dulce Bonduelle" de la Kaufland foarte buna la gust si rapid de gatit, 1 conserva cu rosii decojite in suc de rosii "Peeled Tomatoes Freshona", iar paste am ales melci "Cornetti Rigati TiraDell" de la Lidl, dar merg orice fel de paste, spaghete, penne, spirale, taitei, tagliatelle, farfalle, etc.
-se incinge ulei de masline intr-o tigaie incapatoare, eu am folosit o Tigaie Wok Spice Soul,
-se pune usturoiul la inceput pentru 20 secunde apoi ardeiul iute tot pentru atat,
-se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa,
-apoi cartofii pana cand se inmoaie si incep sa se prajeasca,
-apoi mazarea congelata si se amesteca pe foc,
-intre timp se pun pastele la fiert in apa suficienta cu sare, se fierb conform prospectului de pe ambalaj, foarte bune sunt fierte al dente,
-se pun 1-2 polonice de zeama de la paste in tigaia cu legume si se continua gatirea timp de 8-10 minute pana cand toate legumele sunt facute,
-se adauga rosiile taiate cuburi cu tot cu sucul lor,
-se pun dupa gust condimente, eu am pus sare, zahar, boia si piper, se pune si verdeata tocata marunt din care sa nu lipseasca mararul,
-dupa 5 minute se pun pastele fierte si inca 1-2 polonice din zeama lor,
-dupa inca 5 minute mancarica este gata, se face dupa gust cu sos mai mult sau mai putin,
-se serveste calda ornata cu marar si patrunjel proaspat,
-mergea foarte bine si putin parmezan sau branza rasa presarata deasupra dar dupa post este timp destul.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu paste aici, retete cu mazare aiciretete cu legume aici, retete vegetariene aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Paste cu mazare reteta de post vegana retete mancare tocana tocanita mancaruri legume cartofi rosii ceapa usturoi ulei marar patrunjel,

Paste cu mazare reteta de post vegana retete mancare tocana tocanita mancaruri legume cartofi rosii ceapa usturoi ulei marar patrunjel,

08.03.2022

Placinta cu branza si spanac reteta

Reteta Placinta Cu Spanac Branza Si Ceapa Retete Placinte De Casa


Placinta cu branza spanac ceapa si oua la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

Reteta placinta cu branza si spanac cu foi de placinta de cumparat, o rețetă de placinta greceasca preparata foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, o gustare si ceva de mancare cu un gust sublim, moale si crocant, gustos si pufos, sanatos si satios, o plăcintă pe baza de spanac, brânză, ceapă si ouă, o combinatie perfecta pentru o placinta reusita. Retete placinte de casa mult mai bune ca la placintarie, cum se face plăcinta cu branza si spanac urmareste reteta mea, eu am lasat sec la branza cu acest preparat, ingredientele sunt pentru o tava mare de cuptor electric, 4 suluri duble de placinta.

Placinta cu branza spanac ceapa si oua la tava la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

Ingrediente placinta cu branza si spanac

-1 pachet foi de placinta 400g
-1kg spanac proaspat
-200g branza sarata
-100ml ulei
-3 oua
-1 ceapa mare
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita sare

Mod de preparare placinta cu spanac

Cum se face placinta cu spanac si branza urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru aceasta placinta se foloseste spanac proaspat si dupa gust branza telemea sau branza feta care se da pe razatoarea mare, -in primul rand se pregateste spanacul care se curata de codite si nervuri si se spala bine cu apa rece,
-se pune o craticioara cu apa la fiert cu ½ lingurita de sare,
-cand aceasta fierbe se pune spanacul si se opareste timp de 5 minute,
-se scoate intr-o sita si se lasa sa se raceasca,
-se scurge bine de zeama si se toaca marunt,
-umplutura de spanac se prepara in felul urmator, se incinge intr-o craticioara 50ml ulei,
-se pune la inceput o ceapa taiata marunt si ½ lingurita de sare,
-se caleste ceapa pana devine sticloasa apoi se pune si spanacul,
-se amesteca si se calesc impreuna 2-3 minute,
-se condimenteaza cu piper si se lasa compozitia sa se raceasca,
-cand este rece se amesteca cu 3 oua batute spuma, -placinta se face in felul urmator, se desfac foile de placinta si se asaza in grupuri de cate 4 foi stropite cu ulei fiecare foaie de placinta in parte,
-deasupra se intinde umplutura de spanac iar peste ea se presara branza rasa,
-se ruleaza din ambele parti rezultand suluri duble de placinta care se asaza in tava de cuptor dreptunghiulara, -se stropeste deasupra cu ulei si se ung bine sulurile de placinta,
-se da tava la cuptor pentru 30 minute la 200 grade celsius,
-apoi se unge deasupra cu ou batut si se mai da la cuptor inca 5 minute,
-pana cand placinta este frumos rumenita,
Placinta cu branza spanac ceapa si oua la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

-se serveste atat calda cat si rece, simpla sau cu un pahar iaurt gras sau iaurt grecesc rece, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de placinte aici, retete de patiserie aici.
Placinta cu branza spanac ceapa si oua la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

Placinta cu branza spanac ceapa si oua la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

Placinta cu branza spanac ceapa si oua la cuptor reteta de casa greceasca retete placinte patiserie gustare desert,

07.03.2022

Gogosi cu banane reteta

Reteta Gogosi Cu Banane Sau Gogosi Cu Lingura Retete Gogosi Nalangate De Casa


Gogosi cu banane reteta gogoși cu lingura sau nalangate prajite retete desert rapid de casa deserturi gogoasa gogosele gogoserie bun fraged,

Reteta gogosi cu banane, gogosi cu lingura sau gogosi nalangate cu banane, un desert simplu, gustos, rapid si usor de preparat cu 3 ingrediente sanatoase, fara adaos de zahar in compozitie, super bune, pufoase, moi si delicate, cu aroma imbietoare de banane, care te incanta cu gustul lor bun si delicios, dar si cu forma lor nostima. Retete deserturi rapide de casa, gogoși mai bune ca la gogoserie, neuleioase si sanatoase, cum se fac gogosile cu lingura urmareste reteta mea video, ingredientele sunt pentru 50 gogoși mici.

Gogosi cu banane reteta gogoși cu lingura sau nalangate prajite retete desert rapid de casa deserturi gogoasa gogosele gogoserie bun fraged,

Gogosi cu banane reteta gogoși cu lingura sau nalangate prajite retete desert rapid de casa deserturi gogoasa gogosele gogoserie bun fraged,

Ingrediente gogosi cu banane

-4 banane bine coapte
-2 ouă
-300g făină
-1 plic praf de copt 12g
-100ml apă minerală
-¼ lingurita sare
-250ml ulei pentru prajit
-1 lingura zahăr pudră vanilat pentru ornat
Gogosi cu banane ingrediente reteta cu faina oua praf de copt si apa minerala,

Mod de preparare gogosi cu lingura

Cum se fac gogosile cu banane urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-se aleg banane bine coapte care au coaja aproape neagra,
-se curata de coaja si se pun intr-un castron unde se paseaza bine cu furculita,
-se adauga doua oua si un praf de sare si se amesteca bine,
-apoi se incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt,
-se mai adauga putina apa minerala, compozitia finala de gogosi trebuie sa fie groasa dar sa curga,
-se incinge ulei suficient intr-o craticioara si cu ajutorul a doua lingurite se ia din compozitie si se pune in uleiul incins,
-se prajesc gogosile la foc potrivit pana devin rumene,
-se scot cu paleta apoi optional se pot pudra cu zahar pudra vanilat,
-se servesc atat calde cat si reci, merg cu o cana de lapte sau iaurt, inmuiate in fineti sau nutela.
Alte retete traditionale romanesti, retete de gogosi aici, retete de deserturi aici, retete de patiserie aici, poftă bună!
Gogosi cu banane reteta gogoși cu lingura sau nalangate prajite retete desert rapid de casa deserturi gogoasa gogosele gogoserie bun fraged,

Gogosi cu banane reteta gogoși cu lingura sau nalangate prajite retete desert rapid de casa deserturi gogoasa gogosele gogoserie bune fragede,

01.03.2022

Coaste cu cartofi si bulion la cuptor reteta

Reteta Friptura Din Coaste De Porc Cu Cartofi Si Bulion La Cuptor Retete De Mancare


Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Reteta coaste de porc cu cartofi si sos tomat la cuptor, rețetă mancare gatita ca la mama acasa cu costite de porc marinate in sos barbeque asezate pe un strat de cartofi in suc de rosii si gatite la cuptor, retete mancaruri cu carne de porc pentru o masa rapida de weekend, un fel de mancare simplu si usor de gatit si acasa in bucatarie, o friptura cu carne de porc si cartofi foarte gustoasa, frageda, picanta si aromata, ingredientele sunt pentru 4 portii de friptură.

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,


Ingrediente coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor

-1,5kg cartofi mici
-750g coaste de porc
-500ml suc de rosii
-2 foi de dafin
-2 lingurite bulion
-1 ceapa mare
-1 ceapa mica
-50ml vin alb demisec
-30g unt
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita miere de albine
-1 lingurita usturoi granulat
-½ lingurita busuioc

Mod de preparare frptura de porc cu cartofi si bulion

Cum se fac coastele de porc cu cartofi si bulion la tava in cuptor urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-in primul rand se pregatesc sosurile, sosul barbeque pentru costițe se prepara in felul urmator:
-se amesteca intr-un castron 1 ceapa mica data pe razatoarea fina cu 1 lingurita miere, 2 lingurite bulion, ½ lingurita cimbru uscat, piper macinat, boia dulce si usturoi granulat,
-se amesteca bine si se subtiaza compozitia cu 50ml vin alb,
-in alt castron se pregateste sosul tomat pentru cartofi astfel:
-se pune o ceapa mare data pe razatoarea fina, 2 foi de dafin, ½ lingurita sare, piper macinat, cimbru uscat, boia dulce, usturoi granulat si busuioc uscat,
-se amesteca compozitia si se adauga 500ml suc de rosii,
-cartofii se curata si se taie pe jumatate, eu am gasit niste cartofi mici perfecti pentru acest fel de mâncare,
-se unge o tava de cuptor dreptunghiulara cu unt, se pun cartofii si se asaza in tavă cat mai bine,
-se adauga 30g unt taiat cuburi, se stropesc cartofii cu sucul de rosii,
-se asaza deasupra coastele de porc taiate bucati si se ung bine pe ambele parti cu sosul barbeque,
Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

-se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 minute la 200 grade celsius,
-apoi se descopera tava si se mai da la cuptor 15-20 minute pana cand carnea si cartofii se rumenesc usor si zeama scade,
Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

-se serveste calda cu muraturi si paine proaspata de casa, eu am servit friptura cu castraveti in otet, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de fripturi aici, retete de Craciun aici, retete cu porc aici, retete cu cartofi aici, retete de mancaruri cu carne aici, retete de mancaruri cu legume aici.
Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,

Friptura din coaste de porc cu cartofi si bulion la cuptor reteta mancare costite scaricica retete fripturi mancaruri cu carne si legume la tava cu sos tomat barbeque,